x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bloomberg: Victor Ponta, premierul României, va câștiga alegerile prezidențiale

Bloomberg: Victor Ponta, premierul României, va câștiga alegerile prezidențiale

14 Noi 2014   •   15:16
Bloomberg: Victor Ponta, premierul României, va câștiga alegerile prezidențiale

Prim ministrul român Victor Ponta va câștiga alegerile prezidențiale din 16 noiembrie, social-democrații români urmând să obțină funcția prezidențială după un deceniu, timp în care la Palatul Cotroceni s-a aflat adversarul său Traian Băsescu, se afirmă într-un articol publicat de Bloomberg.

"Ponta și-a asigurat un avans suficient pentru a obține victoria în alegeri. Cel mai probabil, pentru a-și menține poziția dominantă, el va nominaliza un prim-ministru din afara partidului său", notează Otilia Dhand, analist la Teneo Intelligence, un reputat think-tank american.

Articolul subliniază și performața realizată de moneda națională în timpul mandatului de prim-ministru al lui Ponta. Bloomberg remarcă faptul că leul s-a întârit cu 2,6% în raport cu euro, din momentul câștigării alegerilor parlamentare de către USL, comparând evoluția acestuia cu performanțele monedelor naționale ale țărilor din regiune, care au suferit scăderi majore: moneda poloneză cu 1,9%, cea ungară cu 8% si cea a Cehiei cu 9,2%.
Bloomberg mai remarcă și scăderea deficitului bugetar sub limita de 3% din PUB, impusă de UE, de la 7,2% din PIB în 2009.

×