x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc: "Am votat pentru un Parlament de bun simţ şi un preşedinte capabil să redea România românilor"

Boc: "Am votat pentru un Parlament de bun simţ şi un preşedinte capabil să redea România românilor"

22 Noi 2009   •   00:00

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, astăzi, la ieşirea de la urne, că a votat pentru "un Parlament de bun simţ" şi pentru un preşedinte "care, în continuare, să fie capabil să redea România românilor".



Liderul PDL, Emil Boc, a mers, astăzi, în jurul orei 10.00, la secţia de votare nr. 43 de la Şcoala Generală "Radu Stanca" din cartierul Zorilor al municipiului Cluj-Napoca. El a fost să voteze împreună cu soţia sa, Oana.

"E o zi importantă pentru viaţa românilor, pentru democraţia românească, pe de-o parte avem un referendum pentru modernizarea Parlamentului ţării, pe de alta alegem un preşedinte care va creiona destinele României pentru următorii cinci ani", a spus Boc, citat de Mediafax.

Boc a afirmat că referendumul "este o formă a democraţiei directe şi este bine ca românii să vină pentru a-şi spune punctul de vedere".

"Eu, personal, am votat pentru un Parlament de bun simţ atât în privinţa numărului, cât şi a structurii. Am votat pentru un preşedinte care, în continuare, să fie capabil să redea România românilor. Sper să facă cât mai mulţi români acest lucru, pentru că, în democraţie, cel mai important instrument după care ne conducem este votul, iar fără vot, o democraţie nu rezistă, un sistem politic nu se poate dezvolta", a spus Emil Boc.

Acesta a precizat că speră, la finalul zilei, să constate faptul că locuitorii judeţului, ai Ardealului şi ţării au dat dovadă de "spirit civic".

Întrebat dacă referendumul are şanse să fie validat, Emil Boc a răspuns afirmativ. "Eu zic că da, având în vedere importanţa modernizării Parlamentului ţării, iar românii s-au convins de cât de important este Parlamentul pentru modernizarea ţării şi pentru legile care se adoptă acolo în ceea ce ne priveşte pe toţi", a spus Boc.

Boc a precizat că Guvernul şi MAI au luat măsurile necesare pentru desfăşurarea unor alegeri corecte.
"Contez pe maturitatea românilor, după 20 de ani de democraţie, să exercite un vot corect", a subliniat Boc.

×
Subiecte în articol: alegeri 2009