x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică BUCUREŞTI – PITEŞTI/Big Brother la km 73

BUCUREŞTI – PITEŞTI/Big Brother la km 73

de Mara Raducanu    |    06 Mar 2009   •   00:00

Dacă în 2007 pe Autostrada Bucureşti - Cernavodă a fost pus în funcţiune un dispecerat care prelua apelurile transmise prin 112, iată că istoria se repetă şi pe Autostrada Bucureşti - Piteşti (A1).




Traficul pe autostrada A1, monitorizat "la sânge"

Discutate, paradiscutate şi destul de controversate, operativitatea şi profesionalismul celor din spatele celebrului apel 112 au fost de multe ori puse sub semnul întrebării. Cu toate acestea, foarte multe persoane susţin că, atunci când este folosit aşa cum trebuie, apelul unic de urgenţă poate salva vieţi. Astfel, dacă treceţi prin judeţele traversate de Autostrada Bucureşti - Piteşti în caz de accident, furturi şi tâlhării, puteţi apela de astăzi Dispeceratul pentru număr unic de urgenţă 112, situat la kilometrul 73, care funcţionează în  cadrul Biroului Poliţiei Autostrăzi. "Necesitatea înfiinţării unui astfel de dispecerat a apărut din raţiunea de a scădea timpii de intervenţie în cazul producerii unor evenimente rutiere sau judiciare", a declarat comisarul-şef Ion George, şeful Poliţiei Autostrăzi. Operaţiunea pare una extrem de simplă, dar puţini ştiu că în spatele acestor câtorva calculatoare se ascund ore de muncă şi multă, multă răbdare. Şi, desigur, o investiţie uriaşă. Până acum, apelul preluat la 112 se transmitea poliţiştilor de la inspectoratele judeţene Ilfov, Dâmboviţa, Argeş, Giur-giu - judeţe traversate de autostradă -, iar aceştia la rândul lor sunau la Poliţia Autostrăzi. Acum, dispeceratul pus în funcţiune la kilometrul 73 asigură mai multă operativitate, iar sesizarea celui care are nevoie de ajutor ajunge foarte rapid la Poliţia Autostrăzi. "Un operator al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale preia sesizarea celui în nevoie, iar apelul va fi direcţionat imediat către Poliţia Autostrăzi, care va trimite echipajul la faţa locului", a explicat şeful Poliţiei Autostrăzi. El a menţionat că un astfel de dispecerat funcţionează din 2007 pe Autostrada Bucureşti - Cernavodă.

Despre costul implementării unui astfel de sistem - cu siguranţă unul care stă pe bani grei - nimeni nu prea spune nimic. Că doar sunt vremuri de criză, monşer!

×
Subiecte în articol: politic