x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bugetul în Parlament: Săptămâna amendamentelor

Bugetul în Parlament: Săptămâna amendamentelor

de Aniela Nine    |    04 Ian 2010   •   00:00

Începând de azi, parlamentarii pot depune în comisii amendamente la proiectul de buget pe anul 2010, conform calendarului stabilit la sfârşitul lunii decembrie de conducerea Legislativului.



Într-o primă etapă, până miercuri, aceste amendamente vor fi analizate şi aprobate de comisiile de specialitate, urmând ca de joi şi până la 10 ianuarie comisiile de buget-finanţe, reunite, să elaboreze rapoartele la proiectul legii bugetului şi la cel al legii asigurărilor sociale de stat pe 2010. Începând de săptămâna viitoare, de luni după-amiază, parlamentarii se vor reuni în şedinţe de plen comune pentru a dezbate proiectul bugetului de stat şi proiectul asigurărilor sociale de stat.

Preşedintele Băsescu a trimis o scrisoare Parlamentului la 17 decembrie în care spunea că, pentru a putea redeschide finanţarea externă a României, este necesar ca instituţiile statului să se încadreze într-un calendar de lucru până la mijlocul lunii februarie 2010. Pentru aceasta, până la 16 ianuarie 2010, ar trebui dezbătute şi aprobate legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat, pentru ca acestea să fie publicate în Monitorul Oficial în intervalul de timp 16-19 ianuarie 2010, când ar trebui invitată şi echipa UE, a Băncii Mondiale şi a FMI în România.

O altă urgenţă legislativă pe care parlamentarii trebuie să o adopte, ca parte a acordului cu instituţiile financiare internaţionale, este legea responsabilităţii fiscale, aflată deja în Parlament.

×
Subiecte în articol: politic