x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Buzatu: PSD nu e obligat să facă alianță cu PNL, dacă liberalii promovează politici de austeritate

Buzatu: PSD nu e obligat să facă alianță cu PNL, dacă liberalii promovează politici de austeritate

11 Noi 2021   •   11:20
Buzatu: PSD nu e obligat să facă alianță cu PNL, dacă liberalii promovează politici de austeritate

PSD nu ar trebui să accepte măsuri de austeritate în viitoarea guvernare alături de PNL, a declarat joi social-democratul Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

„Dacă lucrurile acestea, adică un program care să rezolve pentru moment și de perspectivă nevoile oamenilor nu sunt cuprinse într-un asemenea program, atunci nu avem nici o obligație să intrăm într-o majoritate pentru a sprijini o astfel de politică și în special politicile acestea de austeritate, care apasă cel mai mult asupra păturilor defavorizate (...). Părerea mea este că nu ar trebui să accepte (politici de austeritate-n.r.) și în toate discuțiile pe care le-am avut în organismul decizional al partidului, eu am susținut această părere. Nu avem obligația de a intra sau de a salva nu știu ce partid care a ajuns la un moment dat la guvernare”, a declarat Dumitru Buzatu, la RFI.

Întrebat dacă este de acord cu intenția liberalilor de a corecta Legile Justiției, Buzatu a spus: „E un domeniu spinos și formularea aceasta, legile justiției, are o notă stereotipă, care de fapt ascunde tot felul de intenții și nu este deloc explicită. Ce anume trebuie corectat? În ce condiții se pot face corecțiile astea? Poate sunt lucruri care ar trebui lăsate așa, pentru că dacă ne amintim, bătălia aceasta, care a fost enorm de mult folosită ca mecanism manipulativ, bătălia aceasta a pornit de la niște abuzuri inacceptabile și la afectarea gravă a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor. Lucrurile acestea le uităm. Acuma, vorbim doar așa, la modul teoretic, de corectarea legilor justiției. Trebuie negociat punct cu punct, văzut dacă s-a greșit, unde s-a greșit, corectat și în procesul acesta de negociere putem să spunem dacă suntem de acord sau nu suntem de acord”.

Întebat, de asemenea, dacă PSD e de acord cu desființarea Secției Speciale, Dumitru Buzatu a spus: „Nu sunt eu în postura de a negocia, nu știu dacă a fost abordată această problemă (...). E o părere absolut personală și evident, dacă aș participa la o dezbatere în partid, aș susține-o. Ne temem foarte mult de mecanismele de control care să se exercite inclusiv în legătură cu actul de justiție, dar promovăm peste tot structuri de control foarte severe. Și atunci trebuie să ne întrebăm din ce cauză avem atitudinea aceasta? Care este problema, în condițiile în care majoritatea dintre noi, vorbim de cetățeni normali, printre care mă includ și eu, majoritatea dintre noi nici măcar habar n-avem despre ce este vorba acolo (...). Orice instrument pe care îl folosim pentru a ne asigura că drepturile și libertățile cetățenilor sunt respectate trebuie folosit”.​

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: psd