x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Cadou" PIN - Băsescu, părăt şefilor UE

"Cadou" PIN - Băsescu, părăt şefilor UE

de Aniela Nine    |    31 Aug 2007   •   00:00
"Cadou" PIN - Băsescu, părăt şefilor UE
Sursa foto: VICTOR STROE/

Preşedintele Băsescu a fost părăt forurilor europene de europarlamentarii şi liderii PIN pentru intenţia sa de a convoca referendumul pentru uninominal in aceeaşi zi in care se vor desfăşura alegerile pentru Parlamentul European.



Preşedintele Băsescu a fost părăt forurilor europene de europarlamentarii şi liderii PIN pentru intenţia sa de a convoca referendumul pentru uninominal in aceeaşi zi in care se vor desfăşura alegerile pentru Parlamentul European, suspectăndu-se că astfel preşedintele işi va crea posibilitatea nelegală de a interveni in favoarea PD la alegerile europene. Cele două sesizări PIN au fost adresate preşedintelui Parlamentului European, Hans-Gert Pottering, şi, respectiv, şefului Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, cărora li se cere să supună discuţiei forurilor pe care le conduc pericolul ca alegerile europene din Romănia să fie deturnate in folosul politic al unui singur om.

Reprezentanţii PIN vor cere in acelaşi timp Administraţiei Prezidenţiale explicaţii legate de intenţia declarată a preşedintelui Traian Băsescu, de a convoca referendumul pentru uninominal, simultan cu euroalegerile. Liderul grupului independent democrat din Parlamentul European, Jens Peter Bonde, urma să pună ieri pe ordinea de zi sesizările PIN in cadrul intălnirii liderilor de grup, urmănd ca şefii grupurilor parlamentare să prezinte o concluzie după ce aceste sesizări vor fi discutate in plen.

×
Subiecte în articol: politic