x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Camera Deputaţilor a respins proiectul de lege privind prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere

Camera Deputaţilor a respins proiectul de lege privind prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere

08 Apr 2014   •   14:01
Camera Deputaţilor a respins proiectul de lege privind prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere

Proiectul de lege privind prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere a fost respins astăzi de plenul Camerei Deputaţilor.

În dezbaterile din plenul Camerei Deputaţilor, grupul PSD a anunţat că nu susţine proiectul pentru că este vorba de un 'paralelism juridic', fiind în vigoare OUG nr. 8 care conţine în mare măsură aceleaşi prevederi care se regăsesc şi în proiectul de act normativ, potrivit Agerpres.

Nici grupul UDMR nu a votat proiectul de lege. În schimb, PNL, în calitate de iniţiator, PP-DD şi PDL au susţinut iniţiativa legislativă.

Proiectul de lege avea ca obiect de reglementare efectuarea gratuită a formalităţilor prevăzute de legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7 /1996 , republicată, în cazul primei înregistrări în cadastru şi cartea funciară a terenurilor agricole şi celor forestiere situate în extravilanul localităţilor, dobândite prin titlurile de proprietate emise potrivit prevederilor Legii fondului funciar. Se preconiza ca efectuarea acestor formalităţi să fie finanţate de la bugetul de stat, iar onorariile experţilor cadastrali să se plătească în limita sumei de 400 de lei/proprietate.

Proiectul de lege privind prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere a fost adoptat de Senat pe 14 mai 2013, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz.

×