x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Candidaţi-surpriză pentru europarlamentare

Candidaţi-surpriză pentru europarlamentare

de Gabriela Antoniu    |    11 Ian 2019   •   11:07
Candidaţi-surpriză pentru europarlamentare
Sursa foto: Victor Stroe

Partidul Umanist îşi întăreşte rândurile cu filiale care se reîntorc la matcă, cu foşti şi actuali parlamentari pentru a se lansa în prima bătălie electorală din acest an: alegerile europarlamentare din luna mai. Umaniştii promit că lista candidaţilor partidului pentru Parlamentul European va fi o surpriză majoră pentru scena politică.

Coordonatorul naţional al umaniştilor, Cristian Popescu Piedone, a declarat ieri că alegerile europarlamentare reprezintă una dintre priorităţile partidului din acest an. El a anunţat că în jurul datei de 1 februarie umaniştii vor prezenta lista candidaţilor partidului pentru europarlamentare. “Lista va cuprinde nume sonore şi vor fi surprize majore, Cei care deschid lista au o notorietate şi un grad de încredere de peste 1000%”, a subliniat Cristian Popescu Piedone, precizând că vor fi personalităţi care au făcut sau nu politică, patrioţi care vor să reprezinte România cu cinste în Parlamentul European. Tot în jurul datei de 1 februarie va fi lansată şi campania de strângere de semnături pentru susţinerea candidaturilor.

O altă prioritate a umaniştilor în acest an este înfiinţarea la nivelul filialelor partidului a unor compartimente de monitorizare a administraţiei publice locale şi centrale. Prin această măsură, Cristian Popescu Piedone spune că reprezentanţii partidului vor să devină avocaţii umanişti ai cetăţenilor, pe care să-i reprezinte atât în instanţă, cât şi în relaţiile cu admnistraţia publică locală şi centrală, acolo unde “abuzurile statului sunt nesancţionate”. În prezent, umaniştii au în proporţie de 90% filiale judeţene şi în municipii reşedinţă de judeţ. De altfel, întrebat despre relaţia partidului cu coaliţia de guvernare, Cristian Popescu Piedone a răspuns: “ Singurii noştri prieteni de azi sunt cetăţenii României”.

Cristian Popescu Piedone a anunţat ieri şi revenirea în rândul umaniştilor a lui Şerban Jenel, consilier la CJ Călăraşi, care a demisionat din ALDE la 3 ianuarie. „A urmat exemplul lui Petru Mărginean de la Deva şi a Mihaelei Mazet Rozor de la Cluj. Uşor, se strâng rândurile umaniştilor”, a punctat Popescu Piedone. El a adăugat că în perioada următoare se vor înscrie în Partidul Umanist foşti şi actuali parlamentari, numele lor urmând să fie o surpriză.

 

 

×