x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Candidatura - Nastase, primul la BEC

Candidatura - Nastase, primul la BEC

18 Oct 2004   •   00:00

POLITIC

Candidatul Uniunii Nationale PSD + PUR, Adrian Nastase, si-a inregistrat ieri primul candidatura pentru Presedintie. Adrian Nastase, candidatul la Presedintie din partea Uniunii Nationale PSD + PUR, a fost primul care si-a depus ieri dimineata la BEC dosarul cu semnaturi pentru inscrierea in cursa electorala. Conform legii, fiind primul la inscrierea candidaturii, Adrian Nastase va ocupa prima pozitie si pe buletinul de vot.
ANIELA NINE

SUSTINERE. Adrian Nastase a fost intampinat la BEC de grupuri de simpatizanti
Startul neoficial in cursa prezidentiala a fost dat inca de vineri de la pranz, cand pe straduta pe care se afla sediul BEC si-au facut aparitia microbuzele in care se aflau dosarele cu semnaturi pentru candidatii la Presedintie. Desi la acea ora presedintele BEC nici nu fusese inca desemnat, partidele s-au grabit sa isi trimita oamenii sa "prinda un loc la coada", de preferat primul, avand in vedere ca ordinea pe buletinul de vot urma sa fie cea a depunerii candidaturilor. Cei mai grabiti s-au dovedit a fi cei din Alianta PNL-PD, al caror microbuz s-a infiintat pe Strada Zborului nr. 10 inca din timpul pranzului. Si daca pedistii si penelistii au luat primii startul, in schimb pesedistii i-au surclasat ca numar, in scurt timp doua microbuze ale acestora facandu-si aparitia in fata cladirii.

INREGISTRARE. Ieri dimineata, circa 200 de persoane, majoritatea sustinatori ai lui Adrian Nastase, au luat cu asalt cladirea BEC. In jurul orei 8:30 si-a facut aparitia si liderul PSD, Adrian Nastase, insotit de presedintele PUR, Dan Voiculescu, si de alti membri ai PSD, printre care Viorel Hrebenciuc, Dan Ioan Popescu si Mircea Geoana. Adrian Nastase a fost primul candidat la Presedintie care si-a depus candidatura la BEC, el fiind urmat de candidatul Aliantei PNL-PD, Traian Basescu, si de cel al PRM, Corneliu Vadim Tudor.

DECLARATII. Liderul PSD, Adrian Nastase, a declarat ca nu o sa ii dezamageasca pe romani si ca in urmatorii patru ani va reusi sa scoata saracia din tara. "Va fi important felul in care vom duce Romania in UE astfel incat UE sa ne ajute sa traim mai bine", a spus Nastase, dupa care le-a multumit celor doua milioane de persoane care au sustinut, prin semnaturi, candidatura sa la alegerile prezidentiale. La randul sau, la iesirea din sediul BEC, Traian Basescu a declarat ca un lucru important este ca de duminica s-a inscris oficial in cursa prezidentiala si a dat asigurari ca aceasta cursa electorala va fi un succes al Aliantei PNL-PD. El a depus un dosar cu 1,5 milioane de semnaturi. Ultimul inscris ieri la BEC, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, care a depus 330.000 de semnaturi, a inceput lupta electorala cu o contestatie, ce-i drept verbala, el fiind nemultumit de locul trei pe care s-a clasat. "S-a incercat o ilegalitate, in sensul ca dupa ce Adrian Nastase a ajuns primul, BEC a luat in discutie candidatura lui Basescu, care a venit mai tarziu decat mine", si-a aratat nemultumirea liderul PRM. El a contestat si ca propunerea privind candidatura lui Basescu a fost facuta de Calin Popescu Tariceanu - "un om care nu avea nici o calitate sau imputernicire" sa faca acest lucru.

INCIDENT

Secretarul executiv al PD, Silvian Ionescu, a sustinut ieri dimineata ca, in cursul noptii de sambata spre duminica, microbuzul cu listele de semnaturi pentru Traian Basescu, aflat de vineri in fata sediului BEC, ar fi fost evacuat de jandarmi, in timp ce microbuzele PSD, ar fi ramas in fata sediului pana duminica dimineata, la ora 5:30. Reprezentantii PSD au negat aceasta varianta, sustinand ca si microbuzele lor au plecat din fata sediului BEC atunci cand au venit jandarmii. Un comunicat MAI a precizat ieri ca efectivele Brigazii Speciale a Jandarmeriei au aplanat, sambata seara, un conflict in zona sediului BEC, unde un grup de cetateni a tulburat ordinea si linistea publica. Brigada a instalat dispozitiv de paza la sediul BEC.
×
Subiecte în articol: politic nastase adrian