x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cavalerii teutoni radicalizează Moldova

Cavalerii teutoni radicalizează Moldova

de Adrian Ilie    |    14 Ian 2016   •   19:05
Cavalerii teutoni radicalizează Moldova

Facilitarea procedurii de constituire a unui partid a dus la apariţia, în a doua jumătate a anului 2015, a 12 noi formaţi-uni politice, în timp ce altele sunt în curs de înregistrare în Registrul partidelor politice. O noutate o reprezintă partidele locale, două dintre ele, Partidul Botoşănenilor şi Partidul Gălăţenilor, fiind conduse de către „conţi teutoni”.

Partidul Botoşănenilor a fost înfiinţat de un disident local din Partidul Ecologist, Marian Jurgiu. Acesta este membru, cu titlu de conte, într-un anume Mare Prioritat al Cavalerilor Teutoni ai Sfintei Marii din Ierusalim. Sigla PB este reprezentată de un vultur bicefal ce poartă un scut pe care sunt o harpă şi un condei, trimitere subtilă la cei mai iluştri botoşă-neni, George Enescu şi Mihai Eminescu. Ideologic vorbind, PB are două componente: libe-ralismul social şi naţionalismul cultural. În acest „ordin cava-leresc” al răzeşilor teutoni este conte şi avocatul Constantin Telegan, care este liderul Parti-dului Gălăţenilor, postură din care va candida la primăria urbei. Acesta le promite gălăţenilor că 50.000 dintre ei vor primi câte 500 mp gratuit pentru a-şi construi case. Potrivit calculului său, pomana asta va aduce bani primăriei, circa 3.000.000 euro anual, doar din impozitele pe terenul de sub prezumtivele case. Telegan şi-a dat deja demisia anticipat, înainte de a fi ales, dacă în doi ani de mandat nu-şi îndepli-neşte promisiunile electorale.



Un alt partid local este Partidul pentru Argeş şi Muscel, fondat de fostul senator PDL Mircea Andrei. Sigla partidului este cuşma lui Vlad Ţepeş, iar pe site-ul PAM poţi deveni voievod sau domniţă dacă îţi personalizezi poza de profil de la Facebook cu căciula draconicului domnitor. Partidul pentru Dezvoltare şi Progres este un partid la nivel naţional, însă sediul central al partidului se găseşte în satul Popricani, din judeţul Iaşi. Dacă vrei să fii candidat al PDP, completezi un formular online în care trebuie să precizezi ce funcţie vizezi şi unde, iar condiţiile sunt relativ lejere: să ai minimum 8 clase, să nu fi fost membru al unui alt partid, să nu fi fost condamnat penal. În cazul Partidului „Democraţie Directă pentru România”, este greu de decelat ce entitate l-a fondat întrucât pe site-ul formaţiunii se spune: „PDDR nu susţine şi nu este asociat cu nicio persoană, grup de persoane, partid, ONG sau alt tip de organizaţie”.



Stimaţi concetăţeni, aşa cum am promis, astăzi a venit vremea să vă prezint demisia mea scrisă olograf de mine personal şi care intră în vigoare de la 01.09.2018 doar în cazul neîndeplinirii celor 10 obi- ective promi-se de mine. „contele” Constantin Telegan

Pe urmele căpitanului Zelea-Codreanu
Organizaţia Noua Dreaptă s-a transformat în partid politic, neolegionarii intrând în competiţia electorală directă, după ce mai mulţi ani au avut ca grijă să organizeze contramanifestaţii la paradele gay din Bucureşti. Printre alte partide nou-înfiinţate mai găsim Partidul Oamenilor Liberi, Partidul Justiţie şi Dezvoltare, Partidul Ecologist Socialist Român, Partidul Agricultorilor din România sau Partidul Comunitar.


 

×