x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cazanciuc: Elisabeta Ponea nu se regăseşte printre propunerile făcute nici la Parchetul General, nici la altă structură

Cazanciuc: Elisabeta Ponea nu se regăseşte printre propunerile făcute nici la Parchetul General, nici la altă structură

de Agerpres    |    03 Apr 2014   •   21:42
Cazanciuc: Elisabeta Ponea nu se regăseşte printre propunerile făcute nici la Parchetul General, nici la altă structură

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, joi, la TVR1, că procurorul Elisabeta Ponea nu se regăseşte printre propunerile făcute nici pentru Parchetul General, nici pentru altă structură de Parchet.

Precizarea vine în urma apariţiei în presă a unor informaţii potrivit cărora Elisabeta Ponea, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi soţia fostului şef al IPJ Mehedinţi reţinut în dosarul lui Adrian Duicu, a fost propusă în septembrie 2013 de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, la şefia secţiei judiciare din DNA.

"Nu am făcut o numire. Doamna Ponea a fost unul din zecile de magistraţi care au fost la MJ în perioada în care încercam să găsim procurori adecvaţi pentru diversele funcţii de conducere libere, vacante la nivelul conducerii Ministerului Public, având două mandate de procuror general la PCA Craiova în perioada 2006 - 2012. Deci un om cu foarte mare experienţă, care teoretic poate să aspire la o funcţie de conducere la nivelul Ministerul Public. Doamna Ponea nu se regăseşte printre propunerile făcute de ministrul Justiţiei nici pentru Parchetul General, nici pentru altă structură de Parchet. Propunerile ministrului au fost cele care sunt deja în momentul de faţă în funcţii", a afirmat Cazanciuc.

El a explicat că, având două mandate de procuror general la Craiova, Ponea îşi putea dori să obţină o funcţie de conducere în "ultimul eşalon" al Parchetului. "Dar nu am formulat o asemenea propunere", a subliniat ministrul Justiţiei. 

×
Subiecte în articol: robert cazanciuc elisabeta ponea