x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cazul Olarean - Pacatele listelor parlamentare PD

Cazul Olarean - Pacatele listelor parlamentare PD

de Oana Stancu Zamfir    |    17 Aug 2005   •   00:00

Cazul deputatului PD Aurel Olarean care a intrat in conflict cu Politia Romana dupa ce acesta a intervenit in anchetarea unui accident auto de catre politistii din Radauti va fi discutat astazi de conducerea organizatiei judetene Suceava a PD. "Se vor pune in discutie manifestarile reprobabile ale domnului Olarean, urmand sa informam apoi Biroul Permanent National si grupul parlamentar PD din Camera Deputatilor", a declarat presedintele filialei, Eugen Uricec, apreciind ca actiunea lui Aurel Olarean a afectat imaginea PD atat la nivel local, cat si la nivel national. Cand a decis insa sa il trimita in Parlament, conducerea PD avea deja o idee despre cine este Olarean si cum ar putea sa-i afecteze imaginea si, cu toate acestea, omul de afaceri din Radauti se pare ca a stiut pe ce butoane sa apese ca sa ajunga la Casa Poporului.

"DL PROBLEMA". Cand listele parlamentare ale PD au fost supuse dezbaterii, la Suceava, ambii candidati au fost ciuca bataii colegilor de partid. Brandusel Nichitean pentru ca pe vremea cand era lider de sindicat la Electrica obisnuia sa bage bani in buzunar din deconturile facute pentru chiolhanuri si deplasari. In cazul lui Olarean, Directia Finantelor Publice facuse plangere penala pentru fals in declaratii privind restituirea TVA, presa locala il acuza ca ar fi tocmit doi golani sa-i violeze amanta dupa ce aceasta l-a parasit, iar foste angajate la fabrica de textile il acuzau de hartuire.

PILE. Cu toate acestea, Olarean a ajuns in Parlament impus de liderii de la Bucuresti. Certat cu colegii de filiala, Olarean a demisionat din partid, dupa 15 minute insa disparand cu demisia pe care o ceruse pentru a o fotocopia. Cererea de revenire in partid a fost respinsa de BPJ, insa dupa interventia de la centru, Olarean a ajuns locul 1 pentru Parlament. Olarean si Nichitean au probat "buna" alegere a PD. Primul se afla acum in prim scandal cu Politia. Nichitean a intrat in conflict cu legea mult mai devreme, chiar in timpul scrutinului cand a fost prins introducand mai multe voturi in urna. El nu a mai fost validat de Senat. (Oana Stancu)

RECLAMAT DE POLITIE
Potrivit IGP, vineri seara, Olarean a blocat masina de Politie care mergea la un accident auto, i-a somat pe agentii de politie rutiera sa coboare din autoturism si sa se supuna unui control pe care dorea sa-l efectueze, inclusiv pentru alcoolemie, apoi s-a deplasat la sediu unde i-a filmat pe politisti. Olarean este acuzat si ca l-a sunat pe autorul accidentului si l-a sfatuit sa nu dea nici o declaratie politistilor decat in prezenta sa. Deputatul PD neaga acuzatiile, spunand ca a dorit sa observe cum se comporta politia locala la urgente.

×
Subiecte în articol: politic olarean