x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CCR a respins contestaţiile privind anularea primului tur al alegerilor prezidenţiale

CCR a respins contestaţiile privind anularea primului tur al alegerilor prezidenţiale

05 Noi 2014   •   11:56
CCR a respins contestaţiile privind anularea primului tur al alegerilor prezidenţiale

Curtea Constituţională a României a respins toate cele 12 contestaţii depuse pentru anularea primului tur al alegerilor prezidenţiale.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat ieri că CCR a primit o sesizare prin care se solicită verificarea modului în care au fost organizate alegerile prezidenţiale în străinătate.

El a precizat că este vorba de o sesizare care a fost adresată nu numai Curţii Constituţionale, ci mai multor instituţii ale statului.

"Am primit o sesizare, dar nu o cerere de anulare a scrutinului, ci doar o sesizare care a fost adresată mai multor instituţii ale statului, în care se cere să se verifice modul în care au fost organizate alegerile", a spus Zegrean, care a precizat că această verificare va fi făcută de Curte în limita posibilităţilor sale.

Totodată, Augustin Zegrean a anunţat că la Curtea Constituţională au venit mai multe contestaţii prin care se cere anularea alegerilor.

"Au venit cred că şapte (contestaţii - n.r.). Şi aici e o problemă, pentru că legea spune că pot face astfel de contestaţii numai cei care au candidat în alegeri sau partidele care au propus candidaţi. Deocamdată un singur candidat a depus o astfel de cerere. Toate cererile adresate cu acest obiect le vom analiza. Majoritatea le-am primit pe internet", a afirmat Zegrean.

El a mai spus că alegerile nu pot fi anulate decât în măsura în care se demonstrează că au avut loc fraude care au influenţat rezultatul.

×