x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce a vorbit Tudorel Toader cu Timmermans: „Nu se pune problema de așa ceva”

Ce a vorbit Tudorel Toader cu Timmermans: „Nu se pune problema de așa ceva”

02 Oct 2018   •   22:07
Ce a vorbit Tudorel Toader cu Timmermans: „Nu se pune problema de așa ceva”

Tudorel Toader a spus, într-o intervenție telefonică la Antena 3, ce a discutat cu Timmermans.

Ministrul Justiției a declarat că a fost asigurat de prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, că nu se pune problema activării Articolului 7, articolul pentru încălcarea regulilor democratice, în cazul României.

”Apreciez că a fost o întâlnire foarte constructivă, un dialog principial și corect. Nu se pune problema vreunui reproș dintr-o parte sau alta. S-a accentuat nevoia dialogului constantat între Guvern și Comisia Europeană. Nici nu intră în discuție activarea Articolului 7. A subliniat că nu se pune problema de așa ceva”, a zis Toader la Antena 3.

Ministrul Justiției a mai declarat că Viorica Dăncilă a vorbit cu Timmermans și despre protocoale.

De asemenea, Tudorel Toader a spus că România este deja în fața instanței și se află într-o procedură de infringement, din cauză că directiva de combatere a spălării banilor nu a fost implementată.

"Frans Timmermans a spus că va chema Guvernul în instanță. Nu Guvernul, ci România. E deja o procedură de infringement pentru că nu am transpus directiva de spălare a banilor”, a declarat Tudorel Toader.

Întrevederea de la Strasbourg dintre premierul Viorica Dăncilă și prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a avut loc la Strasbourg. Ministrul Justiției a participat și el la discuție. Tudorel Toader a anunțat, luni seară, că îi va cere lui Timmermans să depășească „faza îngrijorărilor" și să discute punctual.

×
Subiecte în articol: Frans Timmermans Tudorel Toader