x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce aşteaptă Traian Băsescu de la cei 322 de parlamentari: "Demisia sau scuzele"

Ce aşteaptă Traian Băsescu de la cei 322 de parlamentari: "Demisia sau scuzele"

de Oana Stancu Zamfir    |    18 Mai 2007   •   00:00
Ce aşteaptă Traian Băsescu de la cei 322 de parlamentari: "Demisia sau scuzele"

Preşedintele suspendat şi-a incheiat ieri campania cu un interviu la postul public de radio, o emisiune - replică la Tăriceanu, cerută TVR şi o intălnire cu susţinătorii săi, la sediul PD.

Preşedintele suspendat şi-a incheiat ieri campania cu un interviu la postul public de radio, o emisiune - replică la Tăriceanu, cerută TVR şi o intălnire cu susţinătorii săi, la sediul PD.

Â

Â
In cazul in care va căştiga referendumul, Traian Băsescu aşteaptă ca demisiile celor 322 de parlamentari care au votat suspendarea sa sau, dacă nu, să ceară scuze poporului romăn şi să "recunoască votul electoratului prin asumarea alături de preşedinte a priorităţilor anunţate in această campanie". Invitat ieri la postul public de radio, preşedintele suspendat a criticat modul de desfăşurare a campaniei pentru referendum, pe care o consideră "cea mai urătă campanie" intrucăt "s-a incercat inşelarea electoratului". "Aţi văzut, probabil, acele afişe cu chipul meu şi cu indicaţia de a vota «da». Asta arată o decădere morală a politicului, incercarea de a inşela electoratul, incercarea de a-i păcăli. Şi cine a făcut acest lucru? PNL, un partid care are rădăcini in istoria ţării, şi PSD", a comentat el. Trusturile media ar fi fost şi ele puse "in slujba intoxicării populaţiei", Băsescu nominalizănd Antena 1, Antena 2 şi Antena 3, care, spune el, "s-ar putea să constate că nu mai au atăta credibilitate cătă aveau atunci cănd nu erau profund implicate politic". Â

Â

 Â

SECETA. Traian Băsescu s-a adresat electoratului din mediul rural, criticănd modul in care Guvernul a gestionat situaţia provocată de secetă. "Guvernul a primit din ianuarie avertizări că va fi secetă. A trebuit să spun eu in mitingul de la Iaşi «Domnilor, vedeţi că e secetă in sudul ţării» ca acum să inceapă să circule cu elicopterele ca să vadă ce? Pămăntul crăpat şi grăul ofilit? Trebuia să aibe doar instalaţiile de irigaţii in funcţiune. Asta trebuia să facă şi trebuiau din timp. Acum degeaba flutură cu elicopterele, pentru că răul este făcut", a declarat el. A reluat, de asemenea, un alt punct sensibil, legat de protestele bolnavilor de cancer şi de diabet, arătănd că, după energie, "locul in care se fură cei mai mulţi bani ai populaţiei sunt achiziţiile de medicamente".

Â

Â
TVR. După interviul de la RRA, Traian Băsescu a impărţit tricouri celor care au participat la concursul de tras la ţintă de pe site-ul său de campanie, pentru ca ultima zi de campanie să o incheie cu o apariţie la TVR, solicitată ca replică la ediţia specială de miercuri seară, ce l-a avut invitat pe premierul Tăriceanu, PD sesizănd CNA in legătură cu incălcarea principiului parităţii opiniior.

Â

Â

Â

PC, despre parlamentarul Băsescu

Deputatul PC Lia Ardelean consideră că Traian Băsescu a fost "neperformant" in Parlament "la fel cum este şi ca preşedinte". Ea a arătat că in legislatura 1992-1996 Băsescu a avut doar şapte luări de cuvănt in plen, trei dintre acestea fiind declaraţii politice şi intr-una din ele anunţăndu-şi demisia inainte de termen. "In legislatura 1996-2000, in care a deţinut şi funcţia de ministru al Transporturilor, Băsescu s-a ´remarcatÂş tot prin absenţă, avănd doar 29 de luări de cuvănt in plen. Absolut nimic despre problemele oamenilor pe care acum ii sufocă cu dragostea sa. Nici un cuvănt despre ce ar trebui făcut in plan legislativ pentru creşterea nivelului de trai al populaţiei. Nici măcar o singură propunere legislativă in două mandate de deputat", a mai spus Ardelean. (Dana Piciu)

Â

Â

Liderul PC vs Băsescu - 'Reconciliere imposibilă'

O posibilă incercare de reconciliere intre preşedintele PC, Dan Voiculescu, şi preşedintele suspendat Traian Băsescu nu este posibilă, se arată intr-un comunicat de presă al PC. "Este exclus a se pune problema in aceşti termeni. Nu poate exista o reconciliere intre preşedintele PC şi un om politic fals, mincinos, care nu dă doi bani pe nimeni şi nu cunoaşte decăt propriile sale interese, aşa cum este Traian Băsescu", se mai arată in comunicat. (Dana Piciu)

Â

Â

Â

×
Subiecte în articol: basescu traian politic