x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce făcea liderul „golanilor” acum cinci ani

Ce făcea liderul „golanilor” acum cinci ani

de Maria Alifantis    |    13 Apr 2016   •   08:48
Ce făcea liderul „golanilor” acum cinci ani

În noiembrie 2011, Jurnalul Național a stat de vorbă cu Marian Munteanu. Ușor grizonat, îmbrăcat în jeanşi și geacă de motociclist, așa a fost găsit la acea vreme „liderul golanilor”, într-o duminică târzie, de toamnă, ducând o viață liniștită, departe de agitația Capitalei.

Retras din viața citadină, Marian Munteanu își găsise refugiul într-o comună prahoveană, undeva pe lângă Brează, unde stătea alături de soția sa și nepoții din partea fraților. Pe lângă livada și pădurea din jurul casei, creştea trei câini, o vacă și o vițică. Nu se uita deloc la televizor iar timpul și-l ocupa scriind cărți de folcloristică. „După ce treci prin încercări grele, reînveți să prețuiești viața simplă, lucrurile aparent mici care îți umplu sufletul. Sănătatea sufletească este ceea ce ar trebui să ne preocupe mai mult decât orice”, spunea Marian Munteanu.

Despre tentativa din anul 2000 de a candida la alegerile prezidenţiale, actualul candidat al PNL pentru Primăria Capitalei povestestea că a fost invitat de un grup de politicieni să participe la un proiect ce părea bine intenționat: „După puțină vreme, însă, a devenit evident că vedeam lucrurile în mod diferit. Le-am urat succes, dar a trebuit să mă retrag, așa am considerat că e corect. Ei au continuat într-una din direcțiile care s-au și impus, de altfel, în ultimii zece ani în viața noastră politică”.

 

Citeste articolul integral din 2011

 

×
Subiecte în articol: marian munteanu pnl