x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce spune Marcel Ciolacu despre candidatura la alegerile prezidențiale

Ce spune Marcel Ciolacu despre candidatura la alegerile prezidențiale

de Redacția Jurnalul    |    12 Iul 2024   •   18:30
Ce spune Marcel Ciolacu despre candidatura la alegerile prezidențiale
Sursa foto: Marcel Ciolacu

Mandatul de președinte PSD al lui Marcel Ciolacu expiră în 22 august, iar înainte de a se decide cine este candidatul partidului la alegerile prezidențiale, social-democrații trebuie să își aleagă conducerea pentru următorii 4 ani, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a spus că s-a stabilit că pe data de 24 august va fi congresul ordinar al PSD.

„Mai sunt 9 județe care nu au avut conferințe de alegeri și în următoarea lună, până pe 12 august, va exista un calendar ca aceste organizații să țină conferințele de alegeri interne. Se face un calendar cu conferințele județene, tot în această lună, pentru alegerea delegaților la Congres. (...) Am stabilit, ca să nu modificăm statutul în ceea ce privește candidaturile, să fie candidaturi tot pe moțiune. Cu alte cuvinte o să fie candidatură asumată a președintelui cu lista pentru vicepreședinți. Un singur lucru o să modificăm la începutul congresului, ca și procedură legală. O să mărim numărul de vicepreședinți de la 4 pe domenii de activitate o să fie 8 pe domenii de activitate și 8 pentru fiecare regiune de dezvoltare a României”, a spus președintele PSD.

De asemenea, PSD a stabilit vineri ca pe 31 august să aibă întâlnirea cu grupurile parlamentare pentru a pune în discuție prioritățile sesiunii parlamentare viitoare.

Tot în 31 august se va face o analiză a alegerilor pe fiecare județ.

Întrebat dacă va propune un independent susținut de PSD la alegerile prezidențiale, Ciolacu a spus că procedura în interiorul partidului este ca întâi să se stabilească Congresul și alegerea președintelui partidului.

„Mie îmi expiră mandatul pe data de 22 august. Noi nu avem în statutul partidului să prelungim mandatul până la un nou congres. El este delimitat clar pentru 4 ani. Am făcut acum o echipă coordonată de secretarul general care se ocupă de organizarea congresului și la următorul Consiliu Politic Național vom face procedurile pentru candidatura la cine dorește să candideze la funcția de președinte. El va fi ulterior. Așa sunt procedurile interne ale partidului”, a mai spus Ciolacu.

×
Subiecte în articol: psd Marcel Ciolacu prezidentiale