x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cerere - PNL se lupta cu secretele

Cerere - PNL se lupta cu secretele

de Carmen Vintila    |    Monica Iordache Apostol    |    21 Feb 2006   •   00:00
Cerere - PNL se lupta cu secretele

Liberalii i-au cerut presedintelui Basescu sa supuna dezbaterii publice legile privind securitatea nationala si organizarea serviciilor secrete.

Deputatii si senatorii liberali au adoptat ieri o rezolutie prin care i-au solicitat presedintelui Traian Basescu sa desecretizeze proiectele de lege privind securitatea nationala, prezentate la sedinta CSAT de saptamana trecuta. Parlamentarii liberali vor ca aceste initiative sa fie dezbatute si imbunatatite impreuna cu societatea civila si sa fie transmise comisiilor parlamentare de specialitate ca documente neclasificate. "Este inacceptabil ca documente ce nu intrunesc conditii de secretizare sa circule ca fiind secrete", a sustinut liderul senatorilor liberali, Puiu Hasoti. Potrivit liderului deputatilor PNL, Crin Antonescu, la Camera Deputatilor rezolutia a fost semnata inclusiv de premierul Calin Popescu Tariceanu si de ministri. S-au abtinut insa deputatele Mona Musca si Raluca Turcan, care "au invocat chestiuni de forma". Totodata, parlamentarii liberali au anuntat ca pregatesc un set de proiecte legislative in domeniul securitatii nationale, care vor fi supuse dezbaterii publice. Decizia de a-i solicita presedintelui desecretizarea acestor legi a fost luata de conducerea PNL ieri-dimineata, dar s-a preferat ca, oficial, cererea sa vina din partea parlamentarilor. In sedinta Comitetului Executiv al PNL, o parte din liderii partidului s-a plans de comportamentul lui Basescu, afisat atat la reuniunea CSAT, cat si la consultarile de vineri de la Cotroceni, cand a refuzat sa dea mana cu Radu Stroe, seful liberal al Comisiei parlamentare SRI.

CAZUL PATRICIU. Deputatul Crin Antonescu i-a cerut tot ieri presedintelui Traian Basescu sa spulbere suspiciunile ca lupta anticoruptie este folosita de presedinte impotriva adversarilor politici. El s-a referit la Dinu Patriciu, spunand ca exista suspiciunea instrumentarii politice a acestui caz. Cazul "Patriciu" este deschis de doi ani si jumatate, a amintit deputatul liberal, iar Parchetul nu a reusit sa alcatuiasca un dosar pe care sa-l trimita in instanta.

×
Subiecte în articol: politic