x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cheltuieli nejustificate - Senatorii, urecheati de premier

Cheltuieli nejustificate - Senatorii, urecheati de premier

de Aniela Nine    |    14 Oct 2005   •   00:00
Cheltuieli nejustificate - Senatorii, urecheati de premier

Nemultumit de faptul ca Senatul nu prea i-a luat in calcul solicitarea de a mai taia din bugetul pe care si l-a votat pentru anul viitor, ba, in plus, a si trimis hotararea plenului la publicare in Monitorul Oficial, premierul Tariceanu a criticat ieri vehement aceasta atitudine, acuzand ca toate justificarile senatorilor, cum ca banii sunt necesari pentru a acoperi cheltuielile de intretinere a noului sediu, sunt nefondate. "Cheltuielile legate de mutarea in noul sediu de la Palatul Palamentului mi se par absolut exorbitante si nejustificate. Daca stiau ca aceste cheltuieli cu incalzirea si cu intretinerea vor fi de patru ori mai mari, atunci trebuiau sa-si puna problema de ce se muta acolo sau daca vor avea resursele", a izbucnit Tariceanu. Mai mult, el a si exemplificat o directie de cheltuire nejustificata a fondurilor bugetare de catre conducerea Senatului:

"La Palatul Parlamentului avem cea mai elocventa dovada a modului in care se irosesc banii in Romania, sunt nu mai putin de 2.000 de functionari, personal administrativ, care se ocupa de intretinerea acestei cladiri. Daca vrem ca in Romania sa facem o tara de functionari si sa irosim resursele, sigur ca putem", a incheiat ironic Tariceanu, declarandu-se "absolut deranjat" de acest mod de gestionare a banilor.

INVATAMANT. Si pentru nemultumirile legate de bugetul destinat invatamantului a gasit Tariceanu o explicatie: "Intotdeauna bugetele creeaza nemultumiri. Nu exista ministru care sa plece de la sedinta dedicata bugetului multumit".

O eventuala majorare a fondurilor alocate acestui minister ar trebui insa corelata cu o "amputare" a fondurilor alocate altui domeniu. "Daca exista vreun ministru care este dispus sa disponibilizeze banii, atunci, sigur ca da, putem sa-i reorientam", a fost "solutia" identificata de premier. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: politic