x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cinci idei pentru PSD

Cinci idei pentru PSD

30 Ian 2005   •   00:00

Presedintele PSD, Adrian Nastase, va prezenta la sedinta Biroului Executiv Central un document amplu, de aproximativ 100 de pagini, care va analiza rezultatele alegerilor si va aduce in atentia BEx initiative si sugestii pentru definirea unei strategii a partidului pentru perioada imediat urmatoare.

MONICA IORDACHE

PRINCIPII. Potrivit lui Nastase, membrii PSD au cu totii acelasi obiectiv, anume "reformarea si regenerarea" partidului, care sa devina o voce mai puternica si mai credibila. "Vrem ca, prin aceasta reforma, PSD sa ramana partidul cel mai important din Romania", a spus el. Nastase a mentionat cinci principii potrivit carora este gandita reconstructia PSD: "modernizarea" si partidul sa fie o structura care actioneaza in spatiul politic potrivit valorilor social-democratiei moderne, "unitatea" si toate actiunile pleaca de la premisa ca partidul este o structura "coerenta, unitara si consensuala", "responsabilitatea" si asumarea obiectivelor si prioritatilor celor care au votat PSD, "onestitatea", si care implica recunoasterea faptului ca s-au facut greseli nu numai in privinta strategiei politice sau electorale, dar si in relatia cu presa, cu societatea civila si cu multe segmente ale populatiei, precum si "profesionalismul", spunand ca PSD a avut "cea mai performanta guvernare" de dupa Revolutie.

SEDINTA
Documentul va fi prezentat la urmatoarea sedinta a Biroului Executiv Central, care va avea loc la sfarsitul saptamanii. "In cadrul Biroului Executiv Central vom discuta rezultatele alegerilor si ne vom concentra pe strategia de viitor, cum putem face ca partidul sa mearga inainte innoit si puternic", a mai spus presedintele PSD. Inaintea reuniunii, probabil miercuri, va avea loc la Bucuresti o intalnire a presedintilor de organizatii, in vederea pregatirii agendei sedintei BEx.

×
Subiecte în articol: politic psd