x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cinci partide fac Frăţia de la Cluj

Cinci partide fac Frăţia de la Cluj

de Aniela Nine    |    29 Mar 2008   •   00:00

Reprezentanţii filialelor clujene ale PNL, UDMR, PC, PNŢCD şi PDL au semnat ieri un acord de principiu privind conduita în campania pentru alegerile locale, cu scopul de a preveni acţiunile care ar putea afecta climatul de afaceri din judeţ

Reprezentanţii filialelor clujene ale PNL, UDMR, PC, PNŢCD şi PDL au semnat ieri un acord de principiu privind conduita în campania pentru alegerile locale, cu scopul de a preveni acţiunile care ar putea afecta climatul de afaceri din judeţ. Iniţiatorul pactului, preşedintele CJ Cluj, Marius Nicoară, vorbeşte des­pre necesitatea semnării unui astfel de pact în contextul ultimelor evo­lu­ţii politice în plan local, printre care plân­gerea penală adresată DNA în ca­zul investiţiei Nokia. “Am conside­rat că este bine o discuţie de princi­piu referitoare la un pact de respon­sa­bilitate. Am reuşit în ultimii patru ani să facem un mediu care nu a fost ostil investitorilor, un climat de li­nişte şi armonie din punct de ve­dere politic ce a dus la venirea in­ves­titorilor în judeţ”, a spus Nicoară, ci­tat de Mediafax. Potrivit documentului semnat, cele cinci partide se declară de acord că dezba­terea electorală nu trebuie să pu­nă în discuţie obligaţiile legal asumate de au­to­ri­tăţile administraţiei publice locale faţă de investitorii români sau stră­i­ni, orice formă de inconsecvenţă fiind nocivă climatului general de afaceri.

 

La cererea UDMR s-a in­trodus un paragraf în care se men­ţi­o­nează că dezbaterea electorală nu tre­buie să genereze polemici de na­tu­ră xenofobă şi rasistă. Documentul nu conţine însă sancţiuni în cazul când prevederile nu vor fi respectate.

Reprezentanţii PSD şi PRM nu au fost prezenţi la semnarea acordului, dar Nicoară a anunţat că le va trimite şi acestora documentul pentru a-l semna dacă vor dori.

×
Subiecte în articol: politic