x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Eu cred că nu vreau ca România să fie un vasal al Federaţiei Ruse

Ciolacu: Eu cred că nu vreau ca România să fie un vasal al Federaţiei Ruse

de Redacția Jurnalul    |    20 Feb 2024   •   13:30
Ciolacu: Eu cred că nu vreau ca România să fie un vasal al Federaţiei Ruse
Sursa foto: gov.ro

„Eu vreau să trăiesc într-o Românie liberă, vreau să trăiesc într-o Europă liberă. Eu nu vreau ca contracandidaţii noştri să moară subit prin puşcării sau otrăviţi. Eu cred că nu vreau ca România să fie un vasal al Federaţiei Ruse”, spune Marcel Ciolacu, despre importanța europarlamentarelor.

„Eu vreau să trăiesc într-o Românie liberă, vreau să trăiesc într-o Europă liberă. Eu nu vreau ca contracandidaţii noştri să moară subit prin puşcării sau otrăviţi. Eu cred că nu vreau ca România să fie un vasal al Federaţiei Ruse. De aceea alegerile de pe 9 iunie în întreaga Europă sunt foarte importante. Comunicarea dintre familiile europene importante, care apără democrația, este un lucru foarte important. Cred în valorile social-democrate și încerc cu echipa guvernamentală să le punem în aplicare la nivelul României. Încerc cu echipa de europarlamentari să ne impunem, mai ales, în ceea ce privește specificul României”, afirmă Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a amintit de crizele suprapuse.

„Prioritatea noastră este să discutăm și să găsim cele mai bune soluții, în primul și în primul rând de a apăra economia europeană și economiile noastre naționale. Sunt ferm convins că viitorul Parlament European, viitoarea Comisie Europeană, viitorul Consiliu European vor avea priorități adaptate noilor cerințe din statele pe care le reprezentăm. Toată filosofia de acum cinci ani de zile, când a fost construită actuala Comisie Europeană și actualul Parlament European, în mare majoritate, s-a modificat. Dacă ne uităm cu toții la piramida lui Maslow, vedem atât nevoile în ceea ce privește traiul, dar și nevoia de securitate. Acestea au devenit priorități și, culmea, amândouă au rădăcini social-democrate. Nu cred că în Europa în acest moment vreun partid va putea singur să facă 50%. Cred că dialogul va fi esențial după data de 9 iunie la nivel european”, încheie Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciolacu alegeri