x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, despre amânarea rotativei guvernamentale: Este decizia corectă

Ciolacu, despre amânarea rotativei guvernamentale: Este decizia corectă

de Redacția Jurnalul    |    26 Mai 2023   •   09:31
Ciolacu, despre amânarea rotativei guvernamentale: Este decizia corectă
Sursa foto: Hepta

Președintele PSD Marcel Ciolacu susține că decizia de amânare a rotativei guvernamentale este cea corectă: „Cred că este decizia corectă ca să nu intrăm în discuții politice până nu rezolvăm această grevă a profesorilor”.

„Această guvernare nu este doar despre stabilitate, este și despre asumare. Am spus încă de săptămâna trecută, înaintea discuțiilor politice trebuie să ne asumam împreună rezolvarea problemelor majore din societate, mai ales că o grevă generală presupune și o încărcătură emoțională deosebită”, a declarat vineri dimineața Marcel Ciolacu.

„Consider că decizia luată de noi trei, copreședinții acestei coaliții, este corectă, pe care ne-o asumăm împreună. Împreună o să continuăm, eu în calitate de președinte al Camerei Deputaților reprezentând legislativul, dumneavoastră în calșitate de prim-ministru reprezentând executivul, să soluționăm cât mai rapid această problemă, categoric legitimă, venită din partea profesorilor, dar trebuie să avem totuși și echilibru de a găsi momentele cele mai prielnice și împreună ne-am asumat că în programul de guvernare prioritatea numărul unu sunt profesorii și sistemul de sănătate”, a adăugat Ciolacu.

Acesta spune că un nou calendar al rotației va fi stabilit la nivel de coaliție.

„Avem convenit un calendar împreună cu liderii din învățământ, este un calendar foarte scurt. Cred că este decizia corectă ca să nu intrăm în discuții politice până nu rezolvăm această grevă a profesorilor, urmând pe urmă să găsim, tot împreună, calendarul pentru a se face rotația”, a spus liderul PSD.

(sursa: Mediafax)

×