x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Să ne propunem dublarea schimburilor comerciale, către 1 miliard de euro, cu Vietnamul

Ciolacu: Să ne propunem dublarea schimburilor comerciale, către 1 miliard de euro, cu Vietnamul

de Redacția Jurnalul    |    22 Ian 2024   •   12:45
Ciolacu: Să ne propunem dublarea schimburilor comerciale, către 1 miliard de euro, cu Vietnamul
Sursa foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu a pledat, luni, pentru o cooperare economică sporită cu Vietnamul: „Îmi doresc să ne propunem ținte ambițioase, și chiar o dublare a schimburilor comerciale, către 1 miliard de euro, în anii următori”.

„Îmi doresc să ne propunem ținte ambițioase, și chiar o dublare a schimburilor comerciale, către 1 miliard de euro, în anii următori. În acest sens, am adresat domnului Prim-ministru rugămintea de a identifica cele mai bune modalități pentru a sprijini accelerarea procedurilor pentru certificarea la import a produselor agro-alimentare din România, precum și pentru facilitarea reînnoirii sau acordarea autorizațiilor de introducere pe piață pentru produsele farmaceutice românești. Agricultura și industria farma sunt două domenii strategice pentru țările noastre. Cunoașteți foarte bine, domnule Prim-ministru, calitatea produselor românești, de aceea cred că fructele, cerealele sau produsele de origine animală, în special pui, ar trebui să aibă acces pe piața din Vietnam”, spune Marcel Ciolacu.

Premierul a vorbit despre proiecte pilot importante de investiții comune în ferme agricole și mai ales în domeniul piscicol, unde Vietnamul are o experiență vastă.

„De asemenea, vă propun să lucrăm împreună foarte serios pentru a realiza un parteneriat cu Antibiotice Iași pentru distribuția produselor companiei românești pe piața vietnameză. Am avut o colaborare foarte bună în timpul pandemiei de Covid-19 și cred că trebuie să folosim acea experiență pentru a crește prezența medicamentelor românești prin intermediul dumneavoastră în întreaga zonă a Asiei de Sud-Est”, adaugă Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul a mulțumit omologului vietnamez pentru donația de vaccinuri împotriva pestei porcine.

„Vreau să producem în România aceste vaccinuri, la Institutul Cantacuzino, atât pentru piața internă, cât și pentru cea europeană. Este un proiect la care țin foarte mult și am dispus deja ca ANSVSA să inițieze demersurile pentru testarea în vederea omologării acestor vaccinuri contra pestei porcine. (...) De altfel, mă voi implica pentru ca unele cele mai importante companii de stat românești – Transgaz, Transelectrica sau Romarm, să dezvolte parteneriate cu firmele omoloage din Vietnam”, încheie Ciolacu.

O delegație vietnameză, condusă de premierul Pham Minh Chinh, se află în vizită în România.

 

×
Subiecte în articol: ciolacu chinh