x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, după vizita în Borodianka și Irpin: Sunt întristat și oripilat

Ciolacu, după vizita în Borodianka și Irpin: Sunt întristat și oripilat

27 Apr 2022   •   08:36
Ciolacu, după vizita în Borodianka și Irpin: Sunt întristat și oripilat

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, s-a declarat „întristat și oripilat” de ceea ce a văzut în orașele asediate Borodianka și Irpin, pe care le-a văzut în timpul vizitei sale de marți în Ucraina.

„Am fost în Borodianka și în Irpin. Sunt întristat și oripilat de ceea ce am văzut. Atrocitățile comise de forțele armate ruse împotriva civililor nu pot rămâne nepedepsite de comunitatea internațională! Ucraina se poate baza întotdeauna pe sprijinul României”, a spus Marcel Ciolacu pe Twitter, după vizita de marți, în Ucraina.

De asemenea, el a sus că această agresiune „nejustificată și neprovocată” a forțelor armate ale Rusiei împotriva Ucrainei „a schimbat dramatic mediul de securitate european”.

În acest context, Ciolacu a transmis un mesaj de solidaritate președintelui Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, s-a aflat marți, într-o vizită oficială în Ucraina, alături de premierul Nicolae Ciucă. Ei au avut întrevederi cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu premierul Denys Shmyhal, și președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk.

Cei doi oficiali români au avut întrevederi cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, upremierul Denys Shmyhal, și cu președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk.

Președintele Camerei Deputaților și premierul României au mers în Irpin și Borodianka, localități unde armata rusă a comis atrocități împotriva populației civile.

În cadrul discuțiilor cu oficialii ucraineni, președintele Marcel Ciolacu a subliniat rolul regional pe care România este pregătită să și-l asume în procesul de reconstrucție a Ucrainei după război și a pledat pentru drepturile românilor din Ucraina.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu