x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, așteptat pe 7 octombrie în Parlament să explice cum a redus risipa bugetară

Ciolacu, așteptat pe 7 octombrie în Parlament să explice cum a redus risipa bugetară

de Redacția Jurnalul    |    11 Sep 2024   •   15:45
Ciolacu, așteptat pe 7 octombrie în Parlament să explice cum a redus risipa bugetară

Premierul Marcel Ciolacu este așteptat, pe 7 octombrie, în Camera Deputaților, să explice cum cum a redus risipa bugetară, au decis, miercuri, membrii Biroului Permanent, la propunerea USR.

„Grupul parlamentar USR solicită participarea domnului Ion-Marcel Ciolacu, prim-ministru al României, în vederea unei dezbateri politice organizate la Ora prim-ministrului în data de 7 octombrie 2024, în legătură cu prezentarea în fața Parlamentului a rezultatului planului Guvernului Cioacu de reducere a risipei în aparatul bugetar, atât în administrația centrală, cât și în cea locală, companii de stat și instituții autonome, plan ce a fost anunțat și reglementat încă din septembrie 2023 prin asumarea răspunderii Guvernului ăpe proiectul de lege privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung”, potrivit solicitării USR, aprobată în ședința Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

Solicitarea a fost anunțată în urmă cu o săptămână de liderii USR.


„În urmă cu aproape un an de zile, Marcel Ciolacu ne explica, de la tribuna Parlamentului, cum termină el cu șmecheria în România și cum demarează cea mai ambițioasă reformă a aparatului bugetar de după Revoluție. Se angaja să reducă risipa bugetară, să comaseze și chiar să desființeze instituții, să elimine mii de posturi de șefi, cu tot cu șoferii, secretarele și consilierii lor. Este timpul ca Marcel Ciolacu să vină din nou în Parlament, să ne spună ce a făcut din toate acestea și, mai ales, să prezinte cifre concrete ale economiei pe care a făcut-o la bugetul de stat”, declara Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciolacu parlament risipa bugetara