x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Prețul carburanților ar trebui plafonat

Ciolacu: Prețul carburanților ar trebui plafonat

20 Iun 2022   •   09:57
Ciolacu: Prețul carburanților ar trebui plafonat

Liderul PSD Marcel Ciolacu a avansat luni, într-o declarație făcută presei, ideea plafonării prețurilor la carburanții auto, precizând că măsura ar trebui să fie discutată în cadrul coaliției de guvernare.

„Părerea mea este că trebuie plafonat prețul, cu o marjă de profit”, a spus Ciolaccu, precizând că acesta ar fi principiul, restul fiind „treaba specialiștilor”. „Aștept ministrul Energiei să vină să ne spună cum rezolvă această problemă, dacă nu, oricum o să venim și noi cu propunerile noastre”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD a invocat veniturile excepționale ale companiilor din energie, „unele bazate pe un preț speculativ, din punctul meu de vedere”. „Este normal să solicităm, pentru o perioadă limitată, un efort din partea acestor companii”, a spus Ciolacu, care a amintit de cheltuielile majore făcute de stat și de cetățeni în perioada de pandemie. „Nu este nici incorect, nici injust, este un element corect”, a spus Ciolacu.

Pe fondul războiului din Ucraina, al sancțiunilor impuse Rusiei și al modului în care Kremlinul a răspuns acestr sancțiuni, prețurile energiei și carburanților au înregistrat creșteri importante în ultima perioadă.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu