x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Reglementarea prețurilor la energie și gaze, un scut pentru români și pentru firme

Ciolacu: Reglementarea prețurilor la energie și gaze, un scut pentru români și pentru firme

18 Mar 2022   •   17:07
Ciolacu: Reglementarea prețurilor la energie și gaze, un scut pentru români și pentru firme

OUG privind reglementarea prețurilor la energie electrică și gaze va acționa ca un scut atât pentru români, cât și pentru firme, care nu vor mai trăi zilnic sub spectrul unor scumpiri dureroase, transmite președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„După două luni de eforturi susținute, PSD și-a atins obiectivul esențial privind protejarea, timp de un an, a cetățenilor și a firmelor românești față de creșterea facturilor la utilități! Ordonanța de Urgență privind reglementarea prețurilor la energie electrică și gaze va acționa ca un scut atât pentru români, cât și pentru firme, care nu vor mai trăi zilnic sub spectrul unor scumpiri dureroase”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El apreciază că PSD „s-a asigurat că toți cei care vor specula prețurile vor fi aspru supraimpozitați, iar gazele naturale din producția internă vor fi vândute la prețuri rezonabile pentru români”.

„Din discuțiile cu toți economiștii, avem certitudinea că plafonarea prețurilor la energie și gaze naturale, care înseamnă peste 50% din creșterea inflației, va determina o stabilizare a prețurilor, cu efecte pozitive majore asupra puterii de cumpărare a românilor. Rămânem concentrați pe măsuri care să sprijine companiile românești și să mențină nivelul de trai al populației, deoarece acesta este principalul motiv pentru care am intrat la guvernare”, încheie Ciolacu.

Guvernul a publicat, joi seara, în transparență decizională, proiectul de OUG privind măsurile aplicabile clienților finali din piața de energie electrică și gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu