x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu vrea să cheme Guvernul să simuleze o secție de vot în Parlament

Ciolacu vrea să cheme Guvernul să simuleze o secție de vot în Parlament

22 Aug 2020   •   16:02
Ciolacu vrea să cheme Guvernul să simuleze o secție de vot în Parlament
Sursa foto: Lucian Alecu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță că vrea să cheme Guvernul să simuleze o secție de vot în Parlament, pentru a arăta că sunt pregătiți să respecte toate normele pentru alegerile locale.

Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă după congresul PSD că demersul său are ca scop verificarea modului în care sunt pregătiți guvernanții să organizeze alegerile locale.

„Vom vedea săptămâna viitoare, poate Guvernul României, miniștrii de resort, cei responsabili cu alegerile locale, să vină în Parlament și să facem simularea unei secții de vot. Să ne demonstreze cât de bine pregătiți sunt pentru alegerile locale, astfel încât oamenii să fie în siguranță și să vină la vot, deoarece administrațiile locale trebuie să fie legitime și trebuie votate de cât mai mulți oameni”, a spus Ciolacu.

Acesta susține că alegerile locale trebuie gestionate de Guvernul României, de prim-ministrul Ludovic Orban.

„Eu vreau să adresez o rugăminte liderilor politici din Parlament, să îl invităm pe domnul prim-ministru, pe ministrul de Interne, pe ministrul Sănătății, să ne facă, în Parlament, o simulare: îi punem noi la dispoziție sală, tot ceea ce trebuie. Să ne arate cum o să se desfășoare o zi de vot cu 16 oameni într-o sală, cum e circuitul ștampilei, al dezinfectantului. Să știm cum stau oamenii, să ne arate că sunt pregătiți și au soluții pentru absolut orice, să fie respectate drepturile și libertățile românilor conform Constituției”, a explicat liderul PSD.

(sursa: Mediafax)

×