x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloș, mare fan Godină

Cioloș, mare fan Godină

de Maria Alifantis    |    16 Mai 2016   •   12:11
Cioloș, mare fan Godină
Sursa foto: Stefan Curta

Premierul Dacian Cioloş a distribuit pe pagina sa de Facebook o postare în care celebrul poliţistscriitor face o radiografie amplă mentalităţii românilor care lucrează în diverse domenii. Pe internet, fanii lui Godină i-au propus lui Cioloş să-l facă ministru de Interne, în locul lui Petre Tobă.

„Nici eu nu o puteam spune mai bine chiar dacă simt același lucru. Și când o spune un om de la firul ierbii, mi se pare mult mai convin-gător”, așa a caracterizat premierul postarea polițis-tului-scriitor Marian Godină, în care acesta face un rezumat al mentalității românilor din zilele noastre. „Când scriu despre polițiști, anticipez că vor fi multe comentarii negative pentru că imaginea șifonată pe care o avem este așa și din cauza noastră, din cauza celor care fac uniforma de râs, din cauza proștilor. În orice domeniu sunt oameni proști, dar în poliție au o particularitate: auto-ritatea! Combinația de prostie cu autoritate face ravagii și asta nu e valabil doar în Poliție. Vorba aia... dă-i prostului putere”, a scris Godină pe facebook. „Culmea, că toți care comen-tează pe această pagină au câte o profesie. Înseamnă că toți suntem niște hoți, niște șpăgari, niște incompetenți sau ce adjective mai apar prin comen-tarii. Dar cel mai bine ne pricepem la a ne denigra propria țară. «Mergi în Germania să vezi acolo cum e» , «Pfff, în Italia nu vezi așa ceva», «Acolo e civilizație». Sunt atât de sătul de astfel de expresii! Eu cred că noi, românii, am început să ne urâm între noi, să vedem numai ce e mai urât la celălalt, să fim răi unul cu celălalt și să nu ne convină nimic. Dar pentru a schimba ceva, ce facem? Nimic!”, și-a vărsat oful poliţistul blogger. „Vă dați seama de ce ar fi capa-bile câteva milioane de oameni uniți, care se îndră-gesc, care se respectă și care înțeleg că sunt de aceeași parte a baricadei?”, și-a încheiat polițistul Godină postarea care l-a impresi-onat pe primul-ministru al României. Distribuirea acestei postări pe pagina personală a premierului a fost motiv pentru români să-i sugereze lui Dacian Cioloș să-i ofere lui Marian Godină portofoliul de ministru al Internelor, în locul actualului ministru, Petre Tobă, fostul șef al Poliţiei Române fiind suspectat că și-a plagiat lucrarea de doctorat.

Premierul Dacian Cioloș a fost prezent la lansarea cărții polițistului-scriitor și a promis susținere totală pentru cei care vor urma exemplul lui Godină, cel care a dezvăluit pe Facebook neregulile și abuzurile din cadrul Poliției Române.

×