x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloș, reacție la excluderea lui Cristi Danileț din magistratură: Ne compromitem iremediabil parcursul european

Cioloș, reacție la excluderea lui Cristi Danileț din magistratură: Ne compromitem iremediabil parcursul european

13 Dec 2021   •   21:40
Cioloș, reacție la excluderea lui Cristi Danileț din magistratură: Ne compromitem iremediabil parcursul european

Președintele USR, Dacian Cioloș, spune că, prin excluderea judecătorului Cristi Dănileț din magistratură „ne compromitem iremediabil parcursul european” și că noua coaliție PNL, PSD, UDMR încep „distrugerea justiției”.

„PNL, PSD și UDMR încep distrugerea justiției. Puțina reformă realizată va face pași uriași înapoi din cauza coaliției girate de președintele Iohannis. Ne compromitem iremediabil parcursul european și ne alăturăm Poloniei și Ungariei pe lista de țări-problemă. Excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură arată rău din orice punct de vedere privim lucrurile. Chiar și dacă această decizie a CSM va fi întoarsă de Înalta Curte, semnalul a fost dat”, spune Dacian Cioloș, pe pagina sa de Facebook.

Președintele USR atrage atenția că judecătorii trebuie de acum să aibă mare grijă, pentru că oricine poate păți ce a pățit Danileț.

„Pe lângă cazul său, am tot primit informații în ultimele luni că mai mulți judecători și procurori se simt timorați și se află în diferite stadii de cercetări disciplinare. Respect independența justiției și neamestecul politicienilor în treburile ei interne, dar știu și că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, inventată de PSD, nu e desființată, cum nici legile justiției făcute de Dragnea și Iordache nu au fost complet modificate. Și cunosc din vechea coaliție rezistența la orice modificare”, spune Dacian Cioloș.

Președintele USR reamintește că „fitilul” care a destrămat coaliția PNL-USR-UDMR a pornit tot de la Justiție „și de la dorința foștilor colegi de a scăpa de Stelian Ion, pentru că nu era controlabil”.

„Nu vreau să cred că ne îndreptăm spre scenarii cunoscute, precum cele din Polonia sau Ungaria, cu un DNA fără dinți și cu magistrați timorați. Dacă însă se întâmplă acest lucru, rezistența trebuie să fie pe măsură și vă garantez că USR va fi în prima linie”, adaugă Cioloș.

Judecătorul din cadrul Tribunalului Cluj,Cristi Dănileț, a fost exclus din magistratură, abaterea reținută fiind „conduită prin care se aduce atingere imaginii justiției”, după ce a postat, pe TikTok două filmulețe. Magistratul spune că imaginile nu au legătură cu profesia și este viața lui privată.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: dacian ciolos