x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloş: România are nevoie de un guvern mai credibil; trebuie realizat până la sfârşitul lunii noiembrie

Cioloş: România are nevoie de un guvern mai credibil; trebuie realizat până la sfârşitul lunii noiembrie

03 Noi 2018   •   15:20
Cioloş: România are nevoie de un guvern mai credibil; trebuie realizat până la sfârşitul lunii noiembrie

Fostul premier Dacian Cioloş a declarat sâmbătă că România are nevoie de un guvern mai credibil, care să reprezinte ţara la preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, iar Opoziţia ar trebui să se coalizeze şi să îşi fixeze acest obiectiv, susţinând că dacă Guvernul Dăncilă nu cade până la sfârşitul lunii noiembrie, ar putea fi prea târziu. 

"România are nevoie în momentul de faţă de un guvern mai credibil decât cel de acum, care să poată să reprezinte ţara la preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, şi cred că dacă Opoziţia, parlamentarii responsabili, dacă chiar se gândesc la interesele României, în momentul de faţă nu de remanieri punctuale avem nevoie, ci avem nevoie de un nou guvern, un guvern de oameni competenţi, care să facă faţă responsabilităţilor şi exigenţelor asigurării Preşedinţiei Consiliului UE", a afirmat Cioloş la Digi 24. 

Întrebat când ar trebui schimbat Guvernul, Cioloş a apreciat că "dacă lucrul acesta nu este realizat până la sfârşitul lunii noiembrie, cel târziu, riscă să devină târziu din acest punct de vedere". 

El a mai susţinut că Opoziţia trebuie să-şi fixeze acest obiectiv, subliniind că ar putea exista o majoritate în Parlament ca până la începutul lunii decembrie să vină un nou guvern. 

"Evident, cei care au pârghiile directe sunt cei din Parlament. Şi, cu toată modestia, nu dau lecţii nimănui. Îmi spun punctul de vedere ca om care a fost la guvernare, ca om care cunoaşte foarte bine cum merg lucrurile la nivel european, ca om care realizează ce înseamnă pentru România o astfel de oportunitate care vine o dată la 15 ani. (...) Dacă acei parlamentari care ştiu, pentru că înţeleg foarte bine pericolul pe care îl reprezintă acest guvern nu doar pentru români, dar şi pentru partidul sau partidele aflate la guvernare în coaliţie, dacă toţi acei parlamentari care spun, mai mult sau mai puţin făţiş, acest lucru îşi asumă această responsabilitate, există o majoritate în parlament ca până la sfârşitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie să avem un nou Guvern", a adăugat Cioloş. 

Cioloş a mai spus că există astfel de discuţii cu alte forţe politice din Parlament care încep să realizeze acest lucru. "Şi de asta spuneam că eu cred că dacă există mobilizare şi asumare, condiţiile ar trebui să fie întrunire ca acest lucru să se întâmple în următoarele săptămâni", a arătat Cioloş. 

Întrebat dacă i-ar propune preşedintele Klaus Iohannis să fie din nou premier, Dacian Cioloş a răspuns: "Nu cred că este cazul să-mi propună mie să fiu premier, importat este să existe un premier reprezentativ pentru acea majoritate care se poate constitui. Obiectivul meu este să construiesc o forţă politică care să fie o alternativă şi să câştige alegerile". AGERPRES

×
Subiecte în articol: dacian ciolos