x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloş, şeful unui cabinet de pudici

Cioloş, şeful unui cabinet de pudici

de Adrian Ilie    |    17 Noi 2015   •   17:15
Cioloş, şeful unui cabinet de pudici
Sursa foto: Dacian Cioloş / FOTO: Adrian Manolache

Apariţia în presă a fotografiilor cu ministrul desemnat al Sănătăţii, Andrei Baciu, din cariera sa ca model a cauzat un acces de pudoare al lui Dacian Cioloş, care a anunţat retragerea lui Baciu de pe lista de miniştri pentru că nu ar vrea să păteze imaginea Guvernului.

„Dincolo de calităţi, competenţe profesionale şi idei, aceste lucruri care au fost semnalate în media sunt pentru mine foarte sensibile şi nu vreau să pătez în niciun fel imaginea şi integritatea acestui Guvern”, a anunţat Cioloş.

Acesta nu a avut o problemă să nominalizeze ca ministru al Sănătăţii un medic ce nu şi-a terminat rezidenţiatul, dar s-a ofuscat când a auzit că tânărul propus a pozat cândva doar în chiloţi.

În locul lui Baciu, la Sănătate a fost propus Patriciu Achimaş-Cadariu, ce ocupă în prezent funcţia de director al Institutului Oncologic din Cluj-Napoca. Baciu nu este primul caz în care un candidat de ministru nu ajunge la votul în plen al Parlamentului. În 2004, Cristina Pârvulescu a fost desemnată în Guvernul Alianţei D.A.

Ca ministru al Integrării Europene. Protejată a lui Traian Băsescu, Pârvulescu era funcţionar în Primăria Capitalei. Spre stupoarea membrilor comisiilor de politică externă şi a presei, la audierea ei s-a descoperit că expertiza ei în domeniul afacerilor europene era aproape nulă, Pârvulescu încurcând Consiliul Europei cu Consiliul European. În ce priveşte audierile miniştrilor în comisii, a existat un caz în care un întreg guvern nu a dat ochii cu parlamentarii.

Când Liviu Negoiţă şi-a desemnat Guvernul în 2009, Opoziţia a refuzat să organizeze audierile miniştrilor în speranţa că Mircea Geoană va câştiga apropiatele prezidenţiale. Speranţa nu s-a materializat, dar nici Negoiţă nu a mai ajuns premier, fiind preferat Emil Boc.

×
Subiecte în articol: dacian ciolos guvernul romaniei