x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciuhandu: Nu pot fi de acord cu o alianţă cu Traian Băsescu şi acoliţii săi din PDL şi nu numai

Ciuhandu: Nu pot fi de acord cu o alianţă cu Traian Băsescu şi acoliţii săi din PDL şi nu numai

de Mediafax    |    06 Aug 2012   •   11:19
Ciuhandu: Nu pot fi de acord cu o alianţă cu Traian Băsescu şi acoliţii săi din PDL şi nu numai

Gheorghe Ciuhandu, fost lider PNTCD Timis, sustine, in contextul discutiilor de saptamana trecuta dintre reprezentantii PDL si PNTCD privind o platforma de centru-dreapta, ca nu poate fi de acord ca partidul sa incheie o alianta electorala cu Traian Basescu si "acolitii sai din PDL si nu numai".

Gheorghe Ciuhandu a declarat, luni, referitor la o alianta electorala intre PDL, PNTCD, Noua Republica, Initiativa Civica de Centru-Dreapta si Fundatia Crestin-Democrata, pentru scrutinul legislativ, ca nu poate fi de acord cu schimbarile impuse de liderul PNTCD, Aurelian Pavelescu.

"In plan politic, nu pot fi de acord cu o alianta cu Traian Basescu si acolitii sai din PDL si nu numai. Consider ca acestia poarta cea mai mare parte din vina pentru situatia in care a ajuns Romania astazi, drept pentru care raman consecvent pozitiilor pe care le-am exprimat de nenumarate ori de-a lungul ultimilor opt ani. Voi combate public orice incercare de asociere a imaginii mele cu sustinerea acestor persoane. (...) Intentionez sa raman in PNTCD si nu doresc sa fac parte din niciun alt partid, dar nu pot sa imi ascund dezamagirea fata de faptul ca si in Timisoara, la fel ca in intreaga societate romaneasca, interesele personale ale unora au ajuns sa fie mai importante decat principiile si idealurile care ar trebui sa ne tina impreuna", se arata intr-un comunicat semnat de Gheorghe Ciuhandu.

In acelasi comunicat, Gheorghe Ciuhandu explica situatia din PNTCD Timis, afirmand ca el si reprezentantii Biroului Judetean de Conducere al filialei si-au asumat esecul in urma alegerilor locale, astfel ca, in luna septembrie a acestui an, ar urma sa aiba loc alegeri la nivelul organizatiei.

Ciuhandu a precizat, in comunicatul citat, ca nu va candida pentru o functie de conducere in PNTCD Timis, la alegerile din septembrie, "pentru a lasa locul unor colegi mai tineri".

"In urma rezultatelor slabe inregistrate la alegerile locale din acest an, Biroul Judetean al PNTCD Timis, prezidat de mine, a decis sa isi asume responsabilitatea politica pentru acest esec si sa organizeze alegeri pentru noi conduceri ale organizatiilor municipala si judeteana in cursul lunii septembrie a acestui an. La fel cum am hotarat inaintea alegerilor locale sa nu mai candidez pentru inca un mandat de primar al municipiului Timisoara, pentru a lasa locul unor colegi mai tineri, am anuntat public faptul ca, din acelasi motiv, nu intentionez sa mai candidez pentru o functie de conducere in PNTCD Timis", se arata in comunicatul semnat de Gheorghe Ciuhandu.

Pe de alta parte insa, conducerea PNTCD Timis a fost schimbata printr-o decizie a presedintelui partidului la nivel national, Aurelian Pavelescu. Astfel, in locul lui Gheorghe Ciuhandu, in functia de presedinte al PNTCD Timis a fost numit Valentin Moldovan. Ciuhandu a devenit simplu membru.

Ciuhandu a mai spus ca, din datele pe care le are, in comisia interimara de conducere a PNTCD Timis se afla persoane care nu au fost consultate cu privire la acest fapt si care nu sunt de acord cu "aceasta manevra".

"Nu recunosc si nu am sa girez sub nicio forma asa-zisa comisie interimara condusa de Valentin Moldovan atat timp cat aceasta este numita de catre un presedinte nelegitim al PNTCD - Aurelian Pavelescu. Din informatiile pe care le detin, unii dintre cei nominalizati in asa-zisa comisie interimara de conducere nu au fost consultati si nu sunt de acord cu aceasta manevra. Astept de la acestia sa se delimiteze public de miscarea lui Aurelian Pavelescu si Valentin Moldovan si sa actioneze in spiritul celor stabilite in Biroul Judetean de Conducere, respectiv pentru organizarea de alegeri interne in cursul lunii septembrie a acestui an, pentru a avea o conducere legitima care sa fie expresia dorintei membrilor PNTCD din Timisoara si judetul Timis, si nu a unui grup care incearca sa uzurpe PNTCD", a spus Ciuhandu.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, ca impreuna cu Mihai Razvan Ungureanu, Mihail Neamtu, Aurelian Pavelescu si Adrian Papahagi au stabilit, in vederea construirii unei platforme de centru-dreapta, formarea unui grup politic care sa elaboreze programul politic si de guvernare.

"Lucrurile din punctul meu de vedere si a colegilor mei sunt extrem de imbucuratoare. Este o mare increder intre noi, pur si simplu nu avem divergente in abordarea problemelor. Am cazut de acord ca in perioada urmatoare sa constituim grupul politic care sa se ocupe de programul politic, de programul de guvernare, de constructia institutionala pentru ca si ea este extrem de importanta si am ajuns si la concluzia ca ar trebui sa constituim si un colectiv care sa tina cont de criteriile pe care le-am asumat de integritate care sa cearna printr-o sita foarte deasa pe toti candidatii nostri la alegerile parlamentare", a spus Blaga.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda afirma, joi, ca in urma discutiilor dintre PDL, PNTCD, Noua Republica, Initiativa Civica de Centru-Dreapta si Fundatia Crestin-Democrata, se vor pregati detaliile care pot conduce, "in cazul cel mai fericit", la incheierea aliantei electorale in 3-4 saptamani.

×