x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Coaliție: Candidați comuni în mai multe orașe și consilii județene, printre care și în Timiș - surse

Coaliție: Candidați comuni în mai multe orașe și consilii județene, printre care și în Timiș - surse

de Redacția Jurnalul    |    25 Mar 2024   •   14:45
Coaliție: Candidați comuni în mai multe orașe și consilii județene, printre care și în Timiș - surse
Sursa foto: Lucian Alecu

Liderii coaliției de guvernare au decis, luni, susținerea unor candidaturi comune în mai multe orașe și consilii județene, spun, pentru MEDIAFAX, surse din coaliție. La CJ Timiș, de exemplu, va fi susținut un candidat PSD, iar pentru primăria municipiului Timișoara unul de la PNL.

Liderii PSD și PNL au decis susținerea de candidaturi comune la municipiile Brașov ( PNL) și Bacău (PSD), precum și în Timiș: CJ la PSD și Timișoara la PNL.

De asemenea, vor fi susținuți candidați comuni pentru sectoarele 1 ( PNL) și 2 și 5 (PSD).

De asemenea, ei analizează posibilitatea unor candidaturi comune la Satu Mare și Mures, fără a fi luată încă o decizie.

„Am anunțat că Timișul nu este de vânzare. Dacă PSD își dorește Timișul, să-l câștige corect, la alegeri! Pentru că mă opun alianței locale cu PSD, liderii de la București îmi blochează candidatura la Consiliul Județean Timiș. Dorința mea, a filialei PNL Timiș și a celor peste 40 de primari, este una simplă: competiție electorală cu PSD, nu blat cu "arbitrii" de la București. Vreau să îl contracandidez pe Alfred Simonis deoarece este inacceptabil ca un psd-ist să stabilească regulile de joc pentru filiala PNL Timiș. În momentul de față, PNL Timiș are un număr record de primari, are o organizație județeană de care sunt mândru și mai ales, PNL Timiș are coloană vertebrală. Ce vrea Simonis în Timiș, nu este o alianță politică ci dezintegrarea filialei PNL”, afirma președintele organizației PNL Timiș, Alin Nica.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: coalitie alegeri candidati comuni