x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Coaliția anunță astăzi calendarul alegerilor

Coaliția anunță astăzi calendarul alegerilor

de Redacția Jurnalul    |    21 Feb 2024   •   00:40
Coaliția anunță astăzi calendarul alegerilor
Sursa foto: Hepta

Liderii partidelor din coaliția de guvernare se reunesc, miercuri, pentru a stabili calendarul alegerilor din acest an, inclusiv dacă alegerile vor fi sau nu comasate.

Surse politice au declarat că ședința în care se va decide dacă vor fi comasate alegerile va avea loc miercuri, la ora 8.00.

De la ora 16.00 vor fi ședințe interne. Va fi CPN la PSD și BPN la PNL, în cadrul ședințelor urmând să fie validate deciziile de conducerile celor două partide.

„Sunt ferm convins că mâine (miercuri - n.r.), atât eu, cât și președintele Nicolae Ciucă, vă vom răspunde la aceste întrebări. Este incorect ca în timpul unor negocieri și unor discuții eu să vă spun cum se va face. Eu vreau să iau, împreună cu președintele Nicolae Ciucă, cea mai bună decizie în ceea ce privește românii, viitorul României și stabilitatea României”, afirmă Marcel Ciolacu.

El spune că nu este o negociere pe funcții, ci sunt două programe de armonizat.

„Este o cale foarte clară împotriva extremismului din România, care există în acest moment și trebuie să recunoaștem acest lucru. Vom vedea și percepția românilor. Una dintre soluții e o alianță electorală. Sau o alianță politică. Ce spun cu certitudine, ca prim-ministru, e că eu doresc ca mâine să anunțăm tot calendarul de alegeri”, adaugă Ciolacu.

Liderul PSD spune că sunt „foarte mici” șansele ca și alegerile parlamentare și prezidențiale să fie comasate.

„Cred că suntem niște oameni serioși. Dacă venim în fața românilor cu un proiect pentru anumite alegeri, venim cu un proiect de țară pentru toate alegerile, dacă decidem acest lucru”, a mai afirmat Ciolacu.

PSD are pretenții nejustificate, a spus luni, la RFI, vicepreședintele PNL Alexandru Muraru. El afirmă că dacă social-democrații vor insista pentru un candidat comun la alegerile prezidențiale, „nu se va putea merge mai departe”.

Președinții PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au discutat duminică despre comasarea alegerilor, după ce ședința liderilor coaliției a fost amânată. „Momentan se lucrează pe scenarii, nu s-a stabilit nimic”, au spus, luni, pentru MEDIAFAX surse politice.

„În legătură cu subiectul comasării alegerilor, au existat întâlniri separate în partide. Cei doi președinți au discutat în cursul zilei de duminică. Momentan se lucrează pe scenarii, nu s-a stabilit nimic”, afirmă pentru MEDIAFAX surse politice.

Potrivit acestora, nu s-a discutat despre candidat comun la alegerile prezidențiale.

Până miercuri, când urmează să aibă loc ședința coaliției, fiecare partid verifică la nivel tehnic elemente de legislație, precizează sursele citate.

Întâlnirea liderilor partidelor din coaliția de guvernare în care urma să se discute despre comasarea alegerilor a fost amânată. Liderii partidelor din coaliția de guvernare urmau să se întâlnească duminică, la ora 18.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: comasare calendar alegeri