x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Comisia de anchetă la ALRO, blocată de PDL.

Comisia de anchetă la ALRO, blocată de PDL.

de Monica Iordache Apostol    |    25 Mai 2011   •   10:21

Infiintarea comisiei parlamentare de ancheta in cazul ALRO este blocata din cauza refuzului grupului PDL de a-si nominaliza reprezentantii in cadrul comisiei.

Sub acest pretext, propunerea Opozitiei de infiintare a comisiei respective nu ajunge pe ordinea de zi a plenului, pentru a fi votata. In sedinta de luni a Biroului Permanent a Camerei Deputatilor, liderii grupurilor PNL si PSD au inaintat propunerile privind componenta comisiei si au cerut inscrierea pe ordinea de zi.

Conform stenogramei sedintei, vicepresedintele Camerei, Ioan Oltean, care conducea si sedinta de BP, l-a intrebat pe liderul grupului PDL Mircea Toader daca s-a pus de acord cu ceilalti lideri in privinta infiintarii comisiei. Cum Toader a ridicat din umeri, Oltean a concluzionat: "Nu v-ati pus de acord, atunci, amanam pana cand va puneti de acord".

Dupa incercarea lui Oltean de a pasa discutia la alta data, Opozitia a acuzat PDL ca tergiverseaza chestiunea.
"Intr-o comisie parlamentara, daca unul dintre lideri nu doreste sa faca desemnarea (membrilor comisiei – n.r.), asta inseamna ca acea comisie este amanata sine die?", a intrebat Adrian Nastase, conform stenogramei.

"L-am asteptat o saptamana pe domnul Toader, care era plecat in America, urmatoarea saptamana, ca aveti razboi intern si ca impartiti Irakul in doua, Irakul de Nord, Irakul de Sud, Irakul de Sud-Vest si Capitala. Am acceptat si chestia asta! Acum, suntem in urmatoarea saptamana in care ati zis, o saptamana ne odihnim, nu facem nici vot final, ca a fost o batalie dura. Am acceptat si saptamana respectiva, nu am zis nimic. Dar acum, suntem in a patra saptamana si tot ne odihnim!", a cerut si pesedistul Valeriu Zgonea inscrierea pe ordinea de zi a propunerii de infiintare a comisiei.

In final, Oltean l-a "rugat" pe colegul lui, Mircea Toader, "sa depuna toate diligentele necesare pana saptamana viitoare, poate identifica o solutie care sa ne ajute sa depasim aceasta situatie".

La propunerea Opozitiei, comisia parlamentara de ancheta ar trebui sa verifice modului in care compania ALRO SA a obtinut tarife preferentiale la energie electrica din partea unor societati romanesti cu capital de stat, incepand cu anul 2004, pana in prezent

×