x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Conflict - PD trimite mingea inapoi in terenul PNL

Conflict - PD trimite mingea inapoi in terenul PNL

de Aniela Nine    |    18 Noi 2005   •   00:00
Conflict - PD trimite mingea inapoi in terenul PNL

Daca pana acum conflictul dintre cele doua partide ale Aliantei D.A., PNL si PD, a mocnit, fiind insa negat public cu inversunare, in aceste zile el iese la iveala si capata valente sporite.

Ieri a fost randul liderilor PD, Emil Boc si Adriean Videanu, sa iasa la rampa si sa dea replica liberalilor, care au ales acum doua zile sa faca front comun in jurul liberalului Orban si sa-i sustina declaratiile anti-Basescu. Ca urmare, presedintele PD, Emil Boc, a "dezaprobat" ieri "atitudinile publice repetate ale unor reprezentanti ai Partidului National Liberal, care fac referiri la tensiunile din Alianta D.A. si fac conexiuni intre acestea si presedintele Romaniei, Traian Basescu".

SURPRINS. In plus, liderul PD s-a declarat "surprins" de "pozitia oscilanta a Partidului National Liberal fata de acesti reprezentanti ai sai, despre care afirma mai intii, in cadrul Consiliului National de Coordonare al Aliantei D.A. ca vorbesc in nume personal, pentru ca apoi sa asimileze punctele de vedere ale acestora cu cel oficial al PNL".

PROTOCOL. Nici ideea lansata dinspre tabara liberala, conform careia partidul ar intentiona sa sustina un candidat propriu la alegerile prezidentiale din 2009, nu a scapat netaxata de presedintele PD. Emil Boc a reamintit ca exista un protocol intre cele doua partide care este valabil pana in 2008, iar in contextul in care liberalii ar dori modificarea acestuia, ar trebui ca aceasta problema sa fie discutata in interiorul Aliantei. "Daca Partidul National Liberal se gandeste de pe acum la alegerile prezidentiale din 2009 si trece in plan secund realizarea programului de guvernare la care s-a angajat, Partidul Democrat apreciaza ca de pierdut va avea in primul rand Romania, apoi Alianta D.A. si separat fiecare dintre cele doua partide componente", se arata in comunicatul PD.

RUNDA A DOUA. La randul sau, presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat Mediafax ca recentele declaratii ale unor lideri liberali pe tema candidatului la Presedintie ascund "frustrare si necunoastere a protocolului Aliantei". Liderul democrat este de parere ca PNL are sansa sa-si desemneze un candidat la functia de presedinte al Romaniei. "Ramane sa vedem cine este acel candidat, dar aceasta problema este foarte bine reglementata de protocolul Aliantei", a mai spus Videanu.

×
Subiecte în articol: politic