x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL: 2000 de delegați din 40 de țări urmează să participe la Congresul PPE

PNL: 2000 de delegați din 40 de țări urmează să participe la Congresul PPE

de Redacția Jurnalul    |    03 Mar 2024   •   17:40
PNL: 2000 de delegați din 40 de țări urmează să participe la Congresul PPE
Sursa foto: Lucian Alecu

2000 de delegați din 40 de țări, șefi de stat și de guvern, urmează să participe la Congresul PPE, organizat de PNL la București, în perioada 6-7 martie, se arată pe site-ul PNL.

Printre cei care și-au anunțat prezența la congres se numără președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, președinții de partide din familia popularilor europeni, dar și comisarii europeni care fac parte din PPE.

”Pe agenda Congresului PPE sunt pregătirile și strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European, manifestul Partidului Popular European, dar și alegerea principalului candidat al partidului. Un alt punct important din programul congresului este sprijinul militar și financiar acordat Ucrainei”, relevă sursa citată.

Marți va avea loc o conferință de presă comună a președintelui PNL, Nicolae Ciucă, și a președintelui PPE, Manfred Weber. Tot marți va avea loc ședința Președinției PPE, precum și ședința Adunării Politice a PPE. Vor fi validate candidatura președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și manifestul electoral al PPE.

Miercuri e programată prima sesiune plenară a Congresului PPE, urmând ca joi să aibă loc a doua sesiune plenară.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: congres ppe PNL