x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Corina Creţu: 70% din legislaţia care se aplică în România este elaborată la Bruxelles

Corina Creţu: 70% din legislaţia care se aplică în România este elaborată la Bruxelles

08 Mai 2014   •   15:51
Corina Creţu: 70% din legislaţia care se aplică în România este elaborată la Bruxelles

Candidatul PSD la alegerile europarlamentare, Corina Creţu, a declarat, astăzi, la Zalău, că este important ca cetăţenii să înţeleagă ce înseamnă apartenenţa ţării noastră la UE, în condiţiile în care 70% din legislaţia actuală a României este elaborată la Bruxelles.

'Cred că ar fi un context foarte favorabil această campanie electorală de a spune că 70% din legislaţia care se aplică în România, la ora actuală, este elaborată la Bruxelles. Deci din acest punct de vedere, chiar dacă Bruxelles-ul sau Strasbourg-ul ni se par foarte departe ele sunt mult mai apropiate decât ne închipuim pentru că practic ce se adoptă acolo are legătură cu viaţa de zi cu a cetăţenilor şi foarte puţini oameni ştiu că multe lucruri pe care le consideră ca de la sine înţelese cum sunt libertatea de mişcare, ridicare restricţiilor pe piaţa muncii au fost rodul muncii noastre până la urmă, şi a parlamentarilor români', a declarat Corina Creţu, potrivit Agerpres.

Ea a mai spus că este foarte important ca oamenii să înţeleagă că foarte multe comune au sisteme de canalizare, şcoli, spitale din fonduri europene, care vin de la Bruxelles.

'Din acest punct de vedere este datoria noastră comună, a societăţii civile, a noastră ca partide, să explicăm ce înseamnă apartenenţa noastră la Uniunea Europeană', a explicat Corina Creţu.

Europarlamentarul social-democrat a adăugat că trebuie vorbit şi despre lucrurile bune pe care le fac românii, inclusiv cei din străinătate, exprimându-şi speranţa că echipa propusă de alianţa politică din care face parte va fi o voce puternică în Parlamentul European.

'Tocmai de aceea am ales această deviză legată de 'mândria de a fi români' pentru că avem mulţi duşmani şi dinafara şi dinăuntrul ţării. Cred că a sosit momentul să vorbim şi de lucrurile bune pe care le-am făcut şi de lucrurile bune pe care le fac românii în străinătate, acolo unde trăiesc şi muncesc şi este datoria noastră în Parlamentul European să le apărăm demnitatea de cetăţeni europeni. (...) Speranţa noastră este ca prin această echipă puternică pe care o avem, o echipă diversă, o echipă cu experienţă, dar şi cu oameni tineri, vom reuşi să avem o voce din ce în ce mai importantă în Parlamentul European', a conchis Corina Creţu.

×