x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Corlăţean: Cine propune Congres extraordinar diminuează capacitatea de negociere a PSD

Corlăţean: Cine propune Congres extraordinar diminuează capacitatea de negociere a PSD

04 Dec 2008   •   00:00

Secretarul general al PSD, Titus Corlăţean, a declarat că un Congres extraordinar în perioada următoare nu se impune nici statutar, nici politic, el apreciind că printr-o astfel de propunere, în pline negocieri de intrare la guvernare, se diminuează capacitatea de negociere a PSD.



"Suntem în pline negocieri pentru intrarea la guvernare, în baza rezultatelor foarte bune obţinute la alegeri. Politic, nu e necesară convocarea unui congres extraordinar, este total inoportun să agiţi această idee şi să pui sub semnul întrebării capacitatea de negociere a PSD. Dacă cineva propune un Congres extraordinar riscă să diminueaze din capacitatea de negociere a PSD", a precizat Corlăţean.

El a arătat că, din punct de vedere statutar, mandatul conducerii PSD este de patru ani, el fiind stabilit la Congresul de acum doi ani.

Corlăţean a arătat, pe de altă parte, că există o înţelegere în partid, potrivit căreia dacă actuala conducere nu duce PSD la guvernare, în mod firesc îşi depune mandatul. "Politic, în situaţia în care PSD nu ajunge la guvernare, este o responsabilitate a conducerii PSD, inclusiv a mea", a precizat Corlăţean.

El a mai spus că, potrivit Statutului, Comitetul Executiv (CExN) este cel abilitat să hotărască asupra programului de guvernare şi asupra componeneţei Executivului, din punctul de vedere al PSD, iar Consiliul Naţional (CN) validează progranul de guvernare şi aprobă componenţa nominală a membrilor guvernului.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, că în niciun caz nu se prefigurează convocarea unui congres al partidului în perioada următoare, în timp ce coordonatorul campaniei electorale, Miron Mitrea, a afirmat că va fi un congres în ianuarie-februarie, pentru alegerea noii conduceri.

La finalul unei reuniuni a liderilor PSD, care a avut loc miercuri la biroul preşedintelui Senatului, Mircea Geoană a declarat că în niciun caz nu se prefigurează convocarea unui congres în perioada următoare, el apreciind că PSD a câştigat alegerile şi a desfăşurat o campanie electorala bună.

Pe de altă parte, coordonatorul campaniei electorale a PSD, Miron Mitrea, a declarat, miercuri, după şedinţa conducerii PSD, că, potrivit Statutului partidului, în ianuarie sau februarie va trebui organizat un Congres, el refuzând să spună dacă va candida sau nu la preşedinţia partidului.

Mitrea a spus că, după fiecare rundă de alegeri, trebuie organizat un Congres, potrivit Statutului partidului, în care conducerea în exerciţiu să îşi depună mandatul şi să se organizeze alegeri pentru funcţiile de conducere.

Întrebat dacă va candida, la acest Congres, pentru funcţia de secretar general, Mitrea a dat asigurări că nu o va face. Întrebat dacă va candida pentru funcţia de preşedinte, Mitrea a spus : "Acum nu pot să vă spun dacă voi candida sau nu".

Anterior, Miron Mitrea a declarat, miercuri, că, potrivit Statutului PSD, după alegeri, conducerea partidului îşi depune mandatul, se organizează Congres şi "se alege o altă conducere", el arătând că PSD nu are de ce să fie "fericit" cu rezultatul obţinut la vot.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic psd congres