x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Corlăţean: Lucrurile apocaliptice pe care Traian Băsescu le-a transmis în această seară nu au nimic de-a face cu realitatea

Corlăţean: Lucrurile apocaliptice pe care Traian Băsescu le-a transmis în această seară nu au nimic de-a face cu realitatea

14 Ian 2014   •   21:52
Corlăţean: Lucrurile apocaliptice pe care Traian Băsescu le-a transmis în această seară nu au nimic de-a face cu realitatea

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Titus Corlăţean, ministrul de externe, a declarat că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu din această seară, că România se izolează şi că suntem cu un pas în prăpastie, nu au nicio legătură cu realitatea.

"Lucrurile astea apocaliptice pe care le-am auzit în această seară de la preşedintele Traian Băsescu n-au nimic de-a face cu realitatea. Ce a avut de transmis doamna Victoria Nuland a transmis, inclusiv în întlanirea cu mine. În niciun caz declaraţia doamnei Nuland nu s-a încadrat în termenii pe care Traian Băsescu i-a transmis în această seară", a declarat Corlăţean.

Translatorul Băsescu, după întâlnirea cu Nuland: "Suntem cu un pas în prăpastie. Acesta e mesajul. Nu la fel de limpede, dar îmi fac datoria să-l traduc"

Băsescu Traian a ţinut să traducă exact mesajul Victoriei Nuland, asistent al Secretarului de Stat. Vizita a fost făcută nu în calitatea afişată şi cunoscută a diplomatului de la Departamentul de Stat, de Şef al Biroului Europa – Eurasia ci în cea de “emisar”. Nuland nu a spus în niciun moment că a venit la Bucureşti în această calitate şi nici documentele puse pe site-ul oficial al Departamentului de Stat nu fac vreo menţiune în acest sens. Dar Băsescu a spus în declaraţia televizată că România “se află pe marginea prăpastiei”. Expresia a fost repetată şi chiar apăsată ca avertisment, Băsescu apreciind că deja suntem cu un picior deasupra prăpastiei.

Antonescu: Băsescu MINTE! Nuland nu a sugerat ce "traduce" preşedintele. A dezinformat şi sperie românii

Băsescu s-a erijat într-un supraemisar al SUA, niciun oficial american nu a transmis, nici chiar voalat, că România e în izolare sau cu un picior în prăpastie, a declarat Crin Antonescu.

„Victoria Nuland a transmis un mesaj public în România, un mesaj corect, cât se poate de corect. Doamna Victoria Nuland s-a referit la preocuparea SUA pentru statul de drept, la caracterul democratic al regimului politic din România. Fără nici o îndoială, preşdintele ţării, oricare ar fi el, are dreptul de a face o pledoarie pentru apărarea statului de drept. Dar în această seară, Băsescu s-a erijat într-un supraemisar al Statelor Unite, spunând altceva decât a zis Victoria Nuland. Nici un partener nu a spus, nu a sugerat că România e cu un picior în prăpastie, ca să citez din Traian Băsescu. Nici un partener nu a spus că România va fi izolată”, a spus Crin Antonescu.

×