x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: "Clanul Băsescu" promovează interlopi

Crin Antonescu: "Clanul Băsescu" promovează interlopi

de Monica Iordache Apostol    |    06 Apr 2009   •   00:00

Liberalii pregătesc lansarea oficială a candidaturii la Preşedinţie a lui Crin Antonescu la 9 mai, la Braşov, a declarat pentru Jurnalul Naţional secretarul general al PNL, Radu Stroe.



La sfârşitul lunii aprilie, Delegaţia Permanentă a PNL va trebuie să-l şi desem­ne­ze, formal, pe Antonescu drept candi­da­tul partidului. Antonescu a declarat ieri că oficializarea intrării sale în cursa pentru Cotroceni va fi făcută înaintea începerii campaniei electorale pentru ale­gerile europarlamentare. Preşedintele PNL l-a atacat ieri pe şeful statului, spu­nând că n-a reuşit să câştige "nici un centimetru" în lupta anticorupţie, pentru că el însuşi "se prevalează de mecanismele corupţiei", şi a criticat reacţia acestuia şi a familiei sale la dezbaterile pri­vind averea "clanului Băsescu".

AMENINŢĂRI
"În orice ţară civilizată, administraţia prezidenţială ar fi dat răspunsuri clare, precise, prompte, nu la acuzaţii, şi la pu­neri în discuţie a unor asemenea situaţii. Ne-ar fi spus foarte clar cum doamna Ioana Băsescu a dobândit sumele pentru a cum­păra o proprietate destul de scum­pă pe teritoriul «imperiului» domnului Popoviciu, ne-ar fi dat răspunsuri foarte clare şi prompte în legătură cu legalitatea asocierilor pe care le-a făcut, în altă parte a ţării, Mircea Băsescu", a spus Antonescu. În locul clarificărilor, familia şefului statului a răspuns cu "nervozitate, agresivitate şi ameninţări". "Mă tem că azi putem vorbi despre clanul Băsescu. Avem priveliştea jalinică a unui PD-L patronat şi condus în realitate de Traian Băsescu, care a adus în structura de vârf interlopi, şi mă refer în primul rând la Costel Iancu. Şi avem o perfectă solidarizare a domnului preşedinte şi a rudelor domniei sale în jurul încercării de a îngrădi accesul presei la investigarea acestor lucruri", a spus liderul PNL.

×
Subiecte în articol: politic