x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: Este preferabil să suplimentăm taxa radio-tv

Crin Antonescu: Este preferabil să suplimentăm taxa radio-tv

de Agerpres    |    26 Mar 2014   •   18:15
Crin Antonescu: Este preferabil să suplimentăm taxa radio-tv

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat miercuri că susţine majorarea taxei radio-tv, punctând că este greu de imaginat altfel o reechilibrare a televiziunii publice.

"O să vă spun fără nici un fel de ezitare că deşi cunoaşteţi faptul că în general mai de fiecare dată şi PNL şi eu personal suntem pentru o fiscalitate redusă şi suntem foarte rezervaţi la apariţia oricărei taxe, aici este o problemă foarte simplă: eu susţin acest punct de vedere şi mă grăbesc s-o spun ca să nu avem loc aici de alte demagogii că adică domnul Ponta să se gândească că ar vrea să bage această taxă de faptul că o să sărim noi să-l criticăm, nu, nu îl criticăm, putem să convenim şi dacă Guvernul este de acord că fără această formulă este greu de imaginat o reechilibrare a TVR şi ţinând cont de faptul că Televiziunea Română are un decalaj foarte mare (...) între ce se plăteşte în România taxă pe televiziune şi ce se plăteşte în toate celelalte ţări europene, inclusiv cele mai micuţe şi mai de lângă noi, Muntenegru de exemplu", a spus Antonescu, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă susţine majorarea taxei radio-tv.

El a subliniat că "nu se poate să ceri unei instituţii servicii la un nivel comparabil cu al celorlalte televiziuni şi să plăteşti de patru, de cinci ori mai puţin taxe".

Liderul PNL a susţinut că în această situaţie TVR îi este greu să achiziţioneze drepturile de televiziune pentru Campionatul mondial de fotbal.

"Eu cred că este preferabil să suplimentăm această taxă, care nu împovărează pe nimeni, dar să beneficieze toţi cetăţenii României de serviciile unei televiziuni publice performante şi corecte şi care să nu genereze, pentru că vedeţi, taxă mică, foarte mică, dar datorii enorme la bugetul de stat. Datoriile acelea tot de la bugetul de stat se iau, nu se iau nici de la ministrul Finanţelor, nici de la primul-ministru, oricine ar fi, este mai rentabil şi mai corect", a declarat Antonescu, precizând că este vorba de o părere personală.

De asemenea, el a indicat că susţine şi varianta intrării în insolvenţă a TVR.

"Aici este un pachet de măsuri pe care le-a propus domnul Stelian Tănase. O să vedem în ce măsură ele sunt asumate şi de guvern. Dacă avem o variantă coerentă, care implică şi insolvenţa, putem să susţinem şi o asemenea variantă. Orice variantă care are şanse de eficienţă şi făcută cu bună credinţă este de susţinut", a afirmat Antonescu.

Liderul PNL a arătat că s-a întâlnit miercuri cu preşedintele-director general interimar al TVR, Stelian Tănase, şi că îl susţine pe acesta la conducerea instituţiei.

"Stelian Tănase a fost o propunere pe care am făcut-o, dacă, aşa cum înţeleg din declaraţiile domnului prim-ministru, şi PSD şi Guvernul sau cum se mai numesc ei acum doresc în continuare să meargă pe această formulă, nu am decât să salut această decizie. Este o decizie bună, cred, înţeleaptă. Am încredere în capacitatea d-lui Stelian Tănase, ajutat şi de câteva măsuri guvernamentale, administrative sau legislative de a reorganiza această instituţie atât de importantă, Televiziunea Publică, pe de altă parte, am deplină încredere în capacitatea d-lui Stelian Tănase de a aşeza, de a deschide drumul unei independenţe editoriale şi unui echilibru absolut necesare ale unei televiziuni publice în raport cu influenţele şi interesele politice. Este o candidatură pe care o vom susţine", a spus Antonescu. 

×
Subiecte în articol: tvr crin antonescu taxa tv