x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: Il suspendăm pe Băsescu imediat ce avem majoritate.

Crin Antonescu: Il suspendăm pe Băsescu imediat ce avem majoritate.

de Monica Iordache Apostol    |    20 Mai 2011   •   11:52

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a chemat azi totI parlamentarii Puterii sa se alature demersului de suspendare a presedintelui Traian Basescu pe care USL intentioneaza sa-l demareze in momentul in care va avea majoritate parlamentara. "Romania nu mai poate continua deriva cu un Traian Basescu iresponsabil la timona", a spus Antonescu, aratand ca "scadenta" pana la care tara trebuie sa scape de actuala putere trebuie accelerata.

Antonescu a declarat ca seful statului "a incalcat si a transformat ilegal regimul politic din Romania". Liderul PNL l-a acuzat pe Traian Basescu de faptul ca este principalul factor de instabilitate in societatea romaneasca sI ca “are in mod vadit un comportament constant iresponsabil in functia sa'. "Am vazut cum presedintele afirma ca a hotarat domnia sa reducerea salariilor cu 25% - nicio atributie in Constitutie care sa prevada dreptul presedintelui de a hotari asa ceva. Am vazut cum presedintele vorbeste despre faptul ca ar fi vrut sa taie si pensiile si era mai bine daca taia si pensiile domnia sa - nicio atributie in Constitutie pentru asa ceva. L-am vazut aratand cum trebuie facuta reabilitarea termica la blocuri - nicio atributie pentru domnia sa. L-am vazut discutand ca trebuie sau nu sa aiba loc un referendum a carui posibilitate e prevazuta de lege si asupra caruia nu ii revine. Profitand de complicitatea sau neglijenta foarte multor elemente din viata publica romaneasca, presedintele a ajuns sa nu mai mascheze incalcarea permanenta de catre domnia sa a Constitutiei", a declarat Antonescu.

El a subliniat ca USL este dispusa sa-I primeasca pe toti membrii actualei majoritati "care inteleg ca Romania nu mai poate continua deriva cu Traian Basescu iresponsabil la timona". "Luni, vom avea oficial si scriptic majoritatea in Senat si, evident, scopul e constituirea unei noi majoritati la nivelul ambelor Camere", a mai anuntat Antonescu, evocand posibilitatea trecerii unui senator PDL la PC. Cat priveste atragerea UDMR intr-o noua coalitie, Antonescu a declarat ca nu negociaza cu UDMR chestiuni precum folosirea limbii maghiare in scoala, ci mizeaza pe responsabilitatea liderilor Uniunii. "Mizam pe responsabilitatea UDMR ca forta politica importanta in Romania. Speram o discutie, negociere si colaborare, nu ne ducem cu o chestiune punctuala pentru ca i-am prins la stramtoare pe unii sau pe altii, sa tranzactionam aceste lucruri. Pozitiile noastre sunt cunoscute, unele sunt convergente cu ale UDMR, altele nu, asta nu impiedica sa ramana principala varianta -construirea unei noi majoritati cu UDMR", a mai spus Antonescu.

×