x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu – victorie pe linie

Crin Antonescu – victorie pe linie

de Monica Iordache Apostol    |    05 Mar 2010   •   00:00
Crin Antonescu – victorie pe linie
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Delegaţia Permanentă a PNL a aprobat ieri statutul partidului în varianta propusă de Crin Antonescu (foto). Votul a fost covârşitor în favoarea actualului preşedinte liberal, la fel ca în şedinţa Biroului Politic ţinută cu o seară înainte.



Articolul din statut referitor la alegerea Biroului Politic pe o listă propusă de candidatul la şefia partidului a fost aprobat de membrii DP cu 131 de voturi favorabile, 42 împotrivă şi cinci abţineri. Noul document, care trebuie aprobat azi şi de congresul partidului, prevede alegerea preşedintelui PNL pe baza unei moţiuni şi a unei echipe de conducere, echipă formată din 32 de membri - 15 vicepreşedinţi şi 17 membri simpli.

Antonescu s-a răzgândit în privinţa membrilor de drept ai Biroului Politic, oferindu-le acest privilegiu preşedintelui refondator - Radu Câmpeanu şi celui de onoare - Mircea Ionescu Quintus. Funcţia de prim-vicepreşedinte, ocupată până acum de Ludovic Orban, se va desfiinţa. Cu totul în afara echipei de conducere va rămâne fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care îşi pierde astfel şi statutul de membru de drept al BPC.

În timpul şedinţei, la adresa lui Antonescu au fost reluate criticile la adresa propunerilor de modificare a statutului, iar Tăriceanu i-a spus actualului preşedinte că face exact lucrurile care i se reproşau lui când era preşedinte PNL şi premier.

Actualul prim-vicepreşedinte, Ludovic Orban, susţinător al votului uninominal, s-a arătat încrezător că "baza partidului" va respinge sistemul de vot propus de Antonescu. Dacă însă noul statut va trece azi de votul delegaţilor la congres, Ludovic Orban va fi nevoit să îşi reînnoiască candidatura la şefia partidului, în acord cu noile prevederi, adică să prezinte şi o echipă de conducere. Orban a declarat că va decide după prima zi de congres dacă va candida sau nu în noua formulă şi îşi va alcătui atunci echipa.

×
Subiecte în articol: politic