x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cum califică Traian Băsescu campania pro-graţiere a lui Gică Popescu

Cum califică Traian Băsescu campania pro-graţiere a lui Gică Popescu

28 Mar 2014   •   12:22
Cum califică Traian Băsescu campania pro-graţiere a lui Gică Popescu

Traian Băsescu a participat în această dimineață la festivitatea de deschidere a lucrărilor Congresului Avocaților 2014. Președintele a vorbit despre cultura justiției și, deşi nu a pomenit explicit numele lui Gică Popescu sau al lui Gigi Becali, Traian Băsescu a invocat cazul fostului preşedinte al clubului german Bayern München, Uli Höness, condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

„Ne lipsește cultura despre justiție. Vă dau un exemplu la îndemâna oricui. Președintele lui Bayern Munchen a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare fiind conducătorul unui club care a obținut de vreo patru ori Cupa Campionilor Europeni (de cinci ori – n.red.) și multe alte trofee. Nu a existat om politic care să spună „Scoateți-l pe președinte pentru că ne-a scos de trei ori, sau de patru ori câștigători ai Cupei Campionilor europeni". La noi au fost și sunt adevărate campanii. Este proba diferenței de cultură a populației legat de actul de justiție, de respectul pentru hotărârea judecătorească”, a spus Traian Băsescu.

Nu este prima dată când preşedintele Traian Băsescu se referă la solicitările din spaţiul public privind graţierea lui Becali sau a lui Popescu. Pe 11 martie, Băsescu a declarat că i se pare că există o campanie puternică şi nejustificată pentru graţierea lui Gigi Becali, realizate de anumite televiziuni, pe care nu le-a nominalizat.

×