x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Barna propune ca, în cursul dimineții, magazinele să fie deschise exclusiv pentru persoanele peste 65 de ani

Dan Barna propune ca, în cursul dimineții, magazinele să fie deschise exclusiv pentru persoanele peste 65 de ani

23 Mar 2020   •   15:49
Dan Barna propune ca, în cursul dimineții, magazinele să fie deschise exclusiv pentru persoanele peste 65 de ani

Președintele USR, Dan Barna, a transmis către premierul Ludovic Orban și către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență sugestia ca magazinele să aibă prima oră sau primele ore din zi rezervate exclusiv persoanelor peste 65 de ani.

„Este esențial să ne concentrăm atenția asupra celor mai vulnerabili dintre noi. Experții în sănătate publică ne-au spus în repetate rânduri că în această categorie intră în primul rând părinții și bunicii noștri. De aceea am trimis mai devreme către premier și către Comitetul Național pentru Situații de Urgență sugestia impunerii unei reglementări care să prevadă că magazinele vor avea prima oră sau primele două ore din zi rezervate exclusiv persoanelor peste 65 de ani.”, scrie Dan Barna într-o postare pe Facebook.

De asemenea, acesta menționează că măsura a fost luată și în alte state care se confruntă de mai mult timp cu pandemia de coronavirus.

„E o măsură simplă, nu presupune niciun cost suplimentar și care a fost deja implementată în state care au început mai devreme lupta cu pandemia. Premierul a primit mesajul meu și sper că va ține cont de el. Până atunci însă, vreau să transmit întreg respectul și recunoștința mea rețelelor de voluntari care s-au organizat pentru a face cumpărături pentru persoanele care nu se pot deplasa de la domiciliu. Aceasta e România reală, o țară de oameni care nu uită niciodată că sunt oameni.”, mai scrie liderul USR în postare.

Este esențial să ne concentrăm atenția asupra celor mai vulnerabili dintre noi. Experții în sănătate publică ne-au spus...

Publicată de Dan Barna pe Luni, 23 martie 2020

 

×
Subiecte în articol: Dan Barna propunere coronavirus