x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Nica: Discuţiile cu UDMR reprezintă un dialog normal

Dan Nica: Discuţiile cu UDMR reprezintă un dialog normal

14 Dec 2012   •   16:26
Dan Nica: Discuţiile cu UDMR reprezintă un dialog normal
Sursa foto: INTACT IMAGES/Christian Silva

Discuţiile care s-au purtat până acum cu UDMR reprezintă un dialog normal, dar nu s-au referit la preluarea unor ministere de către aceasta sau la alte probleme guvernamentale, a declarat, vineri, la Galaţi, ministrul social-democrat Dan Nica.

"Este vorba despre un dialog normal pe care noi trebuie să îl avem cu aceia care sunt reprezentanţi în Parlament. Aceste discuţii vor avea loc şi în continuare, sunt multe lucruri care trebuie discutate, de la configuraţia grupurilor parlamentare, a Parlamentului şi aşa se întâmplă de fiecare dată la început de drum. Toate celelalte discuţii reprezintă pure speculaţii, nu s-a ajuns la nicio discuţie de acest gen, nici de ministere, nici de altceva, pentru că în primul rând trebuie respectaţi nişte paşi obligatorii", a afirmat Nica, potrivit Agerpres.

Demnitarul a precizat că în astfel de discuţii şi negocieri cuvântul decisiv îl are premierul.

"Primul ministru este cel care are cuvântul decisiv în alcătuirea unei echipe, a unei viziuni de structură. Cine credeţi că ar putea să pornească nişte discuţii până când Victor Ponta nu va fi desemnat premier? Nici Victor Ponta nu a acceptat să aibă asemenea discuţii pentru că el trebuie să fie desemnat în deplina capacitate a puterilor de prim-ministru desemnat şi doar atunci poate să aibă aceste discuţii privind structura Guvernului, nume, program de guvernare şi toate celelalte", a mai spus Nica.


×
Subiecte în articol: udmr acord usl udmr dan nica