x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: „Am reuşit să demontez toate acuzele la adresa mea”

Dan Voiculescu: „Am reuşit să demontez toate acuzele la adresa mea”

05 Oct 2011   •   21:00
Dan Voiculescu: „Am reuşit să demontez toate acuzele la adresa mea”

Senatorul Dan Voiculescu a publicat ieri pe blogul personal un text in care lamureste prezumtiva sa cola­borare cu Securitatea. 'Intr-un moment politic extrem de tensionat, marcat de o grava criza econo­mica, Puterea se pregateste pentru anul electoral 2012, incercand sa destabilizeze Opozitia, alimentand su­biec­tele presupus «vulnerabile» pentru liderii USL. In cazul meu, pentru ca nu au reusit sa gaseasca nici o problema de natura economica sau po­litica, subiectul preferat al Puterii a ramas tema Felix – Securitate.
Despre prezumtiva colaborare a mea cu Securitatea s-a vorbit si scris enorm in ultimii 5 ani. In acest interval, prin grija «prietenilor» mei din politica si media, personajul «Felix» a devenit o legenda urbana. In aceste conditii, cred ca este necesar sa lamurim, inca o data, acest subiect:

1. Procesul meu impotriva CNSAS a inceput in 2006, ca urmare a unei decizii a Colegiului CNSAS, luate cu 3 voturi «pentru», 3 voturi «contra» si 3 abtineri, desi pentru o asemenea hotarare era necesara majoritatea celor prezenti, adica minim 5 voturi «pentru» – un amanunt irelevant pentru justitia din epoca Basescu.

2. Din 2006 pana in 2011, dosarul Voiculescu vs CNSAS a trecut prin toate instantele posibile.

3. In acesti 5 ani, in care, cum bine stiti, puterea politica mi-a fost permanent ostila, am reusit sa demontez toate acuzele formulate la adresa mea. Prin deciziile Curtii de Apel Bucuresti, in 2010, si ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie in 2011, a fost infirmata inclusiv povestea veri­soarelor amagite de himera unei imbogatiri rapide prin santaj.

4. Tot ce a mai retinut justitia din dosarul Voiculescu – CNSAS, prin Decizia nr. 671/2010 a Curtii de Apel Bucuresti si prin Decizia nr. 1465/2011 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, este ca i-am comunicat directorului firmei de comert exterior unde eram angajat ca un cetatean austriac incerca sa ma determine sa fug din tara. Atat. ACESTA ESTE FELIX.

Nu doream sa fug din tara, insistentele austriacului erau suspecte, pareau provocari, eram permanent urmarit si aveam obligatia legala de a comunica directorului firmei aceste presiuni.

Asadar, tot ce a reusit sa retina justitia acestui regim impotriva mea, cu judecatori precum domnul Emanuel Albu (fost membru PD si coleg de guvern cu Traian Basescu, cel care a pronuntat decizia la ICCJ in cazul meu), a fost o nota adresata directorului firmei de comert exte­rior unde eram angajat (NU Se­curitatii), o procedura legala, obli­gatorie pentru toti cei angajati in comertul exterior, care, daca era incalcata, atragea pedeapsa cu inchisoarea. Dar poate ca eu sunt subiectiv. Pentru a decide dumneavoastra cine este Felix, atasez din nou nota in baza careia se sustine ca as fi colaborat cu Securitatea. Aceasta nota, care contine fraze lungi, dar lipsite de continut concret, prin care indeplineam o obligatie legala, incercand sa nu cauzez prejudicii nimanui, este MAXIMUL vinovatiei mele, conform tuturor instantelor judecatoresti ale statului roman. Cititi-o si stabiliti singuri DE CE a fost catalogat Felix drept colaborator al Securitatii ca politie politica', scrie Dan Voiculescu.

×